Şanlıurfa'da 7 bin kişiye aşure ikramı

Şanlıurfa Belediyesi ve Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan iki farklı etkinlikte 7 bin kişiye aşure ikram edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye önünde dağıtılan aşure 5 bin kişiye ikram edilirken, Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin kendi aralarında yaptığı aşure ise 2 bin kişiye ikram edildi.

Şanlıurfa Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişilik aşure hazırlattı. Aşurenin kokusu belediye önünden bütün Şanlıurfa'ya yayıldı. Vatandaşlar, aşure geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına belediyenin dağıttığı aşureden memnun olduklarını ifade etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, başkan yardımcıları ve birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımında, muhtemel bir izdihamın yaşanmaması için Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de belediye önünde güvenlik önlemi aldı. Aşureyi, sıraya giren vatandaşlara kendi elleriyle dağıtan Belediye Başkanı Fakıbaba, ?Şanlıurfa Belediyesi olarak bu güzel geleneklerimizi ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Aşure Günü milli ve manevi günlerimizden biridir. Bu yüzden aşure gününü aslına ve ruhuna uygun olarak değerlendirmeye çalıştık. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum.? dedi.

AŞURE ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

Öte yandan, Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure şenliklerinin bu yıl 5.'si düzenlendi. Öğrencilerin, evlerinden getirdikleri yiyecekler karıştırılarak hazırlanan ikram, okul bahçesinde yapılan etkinlikle dağıtıldı.

Aşure şenliğinde konuşan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdürü Fevzi Çelik, ?Muharrem ayı bizim dünyamız için fevkalade önemli bir aydır. Her birimiz bu kazanın içindeki farklı şeyleriz. Ancak bir araya gelmekle böyle güzel bir tat meydana getiriyoruz.? şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, öğrencilerin paylaşım esasıyla evlerinden getirilen malzemelerden oluşturulan aşureyi, il milli eğitim müdür yardımcıları öğrenci, veli ve vatandaşlara dağıttı. Aşure dağıtımından sonra yerel sanatçıların birbirinden güzel seslendirdikleri şarkı ve türkülere öğrenciler, halay çekerek eşlik ettiler.

Düzenlenen 5. Aşure Şenliği'ne; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ömer Coşkun, Sadullah Gencer, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay, Hüseyin Aslıhan, Nihat Yıldırım, Remzi Eleştir, Okul Müdürü Fevzi Çelik, öğretmenler, veliler, öğrenci ve vatandaşların da aralarında olduğu 2 bin kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber