Fethiye'de 74 köy ilköğretim okulunda 15 bin diş macunu ve fırçası dağıtıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Belediyesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Fethiye merkez ve köylerinde 74 ilköğretim okuluna 15 bin adet macun ve fırça dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen diş macunu ve fırça dağıtımı bu yıl Atatürk İlköğretim Okulu anasınıfından başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'un da katıldığı dağıtım töreninde

diş hekimi Çağatay Aras da öğrencilere diş fırçasının ne zaman ne kadar sıklıkta kullanılacağı hakkında bilgi verdi. Bu yaşta öğrenilen şeylerin kolay kolay unutulmadığını söyleyen Çağatay Aras, ailelerin çocukların diş sağlığı konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur da 2006 yılından bu yana devam eden geleneğe bu yıl da devam ettiklerini söyledi. Sadece diş macunu ve fırçası dağıtmadıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Burada verilen 15 dakikalık eğitimler kalıcı oluyor. Fethiye'de bulunan tüm okullara, bunların içinde köy okulları da dahil 15 bin diş fırçası ve macunu dağıtacağız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber