Kamyon kasasında öğrenci taşımaya inceleme başlatıldı

Tekirdağ'da lise öğrencilerine ders esnasında masa taşıttırıp kamyon üzerinde seyahat etmelerine izin verenlerle ilgili olarak inceleme başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'da okul saatinde eşya taşıttırılan lise öğrencilerinin okul kıyafetleri ile resmi plakalı kamyon üzerinde tehlikeli şekilde seyahat etmeleri kameralara yansıdı.

Öğrencilerin kamyonda zaman zaman masaların üzerine çıkarak birbirlerine şaka yaptıkları görüldü.

Edinilen bilgiye göre lise öğrencilerinin tehlikeli şekilde kamyon üzerinde seyahat etmeleri kameralara yansıdı. İddialara göre Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan 10 erkek öğrenci ders saatinde öğretmenlerinin zoru ile masa taşımak için görevlendirildi. Dersten alınan 10 öğrenci okul formaları ile birlikte Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait kamyona Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi'nden masa yükledi. Daha sonra yükledikleri masanın üzerine çıkan öğrenciler, kamyon üzerinde Endüstri Meslek Lisesi'ne masaları götürdü.

Yaklaşık 3 kilometre öğrencilerin kamyon üzerinde tehlikeli bir şekilde seyahat ettiği görüldü. Zaman zaman kamyonun kasasından sarkan öğrencilerin birbirlerine kamyon üzerinde şaka yapması kameralara yansıdı. Başlarında görevlinin olmadığı öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait resmi plakalı kamyonla tehlikeli maceraları okullarında son buldu.

KAMYON KASASINDA ÖĞRENCİ TAŞIMAYA İNCELEME BAŞLATILDI

Tekirdağ'da lise öğrencilerine ders esnasında masa taşıttırıp kamyon üzerinde seyahat etmelerine izin verenlerle ilgili olarak inceleme başlatıldı.

Öğrencilerin kamyon kasasındaki tehlikeli yolculuk sırasında şakalaştıkları görülürken, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Okumuş, kamyonu kendilerinin tahsis ettiğini ancak öğrencilerin taşıdığından habersiz olduklarını ifade ederek, inceleme başlattıklarını söyledi.

Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden bir grup öğrencinin 59 EG 363 resmi plakalı kamyon kasasında tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı. Okullarındaki atıl haldeki masaları kamyon kasasında tamir için Endüstri Meslek Lisesi'ne götürdükleri öğrenilen öğrencilerin yolculuk sırasında masa üstüne çıkarak şakalaştıkları görüldü. Ders saatinde ve başlarında görevli bulunmadan kamyon kasasına çıkan öğrencilerin tehlikeli yolculuğu Endüstri Meslek Lisesi'nde bitti. Yaklaşık 3 kilometrelik yol boyunca birbirlerine şaka yaparak tehlikeli hareketler yapan üniformalı öğrencilerin okul yönetiminin talimatıyla masa taşıdıkları ileri sürüldü. Okul yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Tekirdağ Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Okumuş, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden atıl durumdaki masaların mobilya bölümü olan Endüstri Meslek Lisesi'ne götürülmesi için kamyon tahsis ettiklerini söyledi. Ancak masaların öğrenciler tarafından taşındığından habersiz olduklarını ifade eden Okumuş, ?Okuldaki atıl durumda olan masaların taşınması için okul bizden kamyon tahsisi istedi. Bizde resmi plakalı kamyonu kendilerine gönderdik. Mobilya bölümü olan Endüstri Meslek Lisesi'ne götürülecek ve tamiri yapılacaktı. Ancak biz masaların öğrencilerin taşıdığından ve kamyon kasasına bindirildiğinden haberimiz yoktu. Konuyla ilgili hemen bir inceleme başlattık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber