İzmit Belediye Başkanı: Öğretmenlik kutsal bir meslek, paha biçilemez

Kocaeli İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu ve paha biçilemeyeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Nema Eğitimciler Derneği (KONEDER), öğretmenler yönelik bir program düzenledi. Sabancı Kültür Merkezi'ndeki programa, Vali yardımcısı Ali Sözen, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, müdürler ve öğretmenler katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi. Öğretmenliğe paha biçilemeyeceğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti: ?Yapılan işin bedeli şu diyemezsiniz. Mutlaka o görev için bir maaş verilir ama yaptığı işin karşılığı değildir. İşte öğretmenliği böyle bir iş olarak görüyorum. Öğretmenlik güçlü değerli ve kutsal bir iş. Öğretmenlerin alacağı en önemli karşılık, hayırdua sevgi ve saygıdır.?

Doğan, öğretmenlerin herkesin hayatında yeri olduğunu özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerinin unutulmadığını dile getirdi. Doğan, öğretmenin anne babadan sonra, bazen daha önce geldiğini belirtti. Başkan Doğan, İzmit Belediyesi olarak imkanları doğrultusunda eğitime destek vermeye çalıştıklarına vurgu yaptı. Doğan, KONEDER'i de yaptıkları çalışmalar dolaysıyla tebrik ederek, ?Çok düzenli olarak faaliyet gösteriyorlar. Yaptıkları aktifitelerle bizleri o faaliyetlerin içine destek olmaya çekebiliyorlar. Çok samimi ve iştenlikle görev yapıyorlar. Tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Ali Sözen ise öğretmenleri kutlayarak, ?Sağlık ve sıhhat içerisinde yeni bir öğretim yılı diliyorum.? dedi. Sözen, programı düzenleyen KONEDER'in yöneticilerini tebrik ettiğini, başarılarının devamını dilediğini aktardı. KONEDER Başkanı Orhan Duran da öğretmenliğin sabır gerektiren meslek olduğunun altını çizdi. Duran, sabır kahramanı bütün meslektaşlarını kutladığını ifade etti. Bazı eğitimcilere plaket de verilen program, Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Murathan'ın mini konseriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber