Büyükşehir, ASKİ, EGO ve Çankaya Belediyesi'nin bütçeleri kabul edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO ve Çankaya Belediyesi 2013 mali yılı bütçelerini kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkanlığında gerçekleşen kasım ayı olağan toplantılarının son gününde Büyükşehir Belediye Meclisi Genel Kurulu'nda, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO ve Çankaya Belediyesi'nin 2013 mali yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Başkan Melih Gökçek, genel kurul salonuna getirilen, Ankara'nın gelişimi, dönüşümü, yaşanabilirliği, refahı ve güzelliklerini taçlandıran LivCom Ödülleri'ni üyelere gösterdi. Bu ödüllerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri, Ankara Valiliği, Ankara'daki sivil toplum kuruluşları ile Ankara'ya emeği geçen herkesin payı olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, Dubai'nin Al Ain şehrinde düzenlenen LivCom Uluslararası Yaşanabilir Toplumlar Ödül Yarışması'nda,16 yıldır 4 ödül alabilen tek kent olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeleri özetleyen bir dizi hizmeti sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine 45 dakikalık bir sunumla aktardı. Projeler hakkında verdiği özet bilgilerin ardından Başkan Gökçek, yine yarışmada jüri üyelerine gösterilen ve ödüllerin kazanılmasında payı olan, Ankara'nın tarihi, turistik yerleri, modern yolları, rekreasyon alanlarının görüldüğü, Ankara imajının yansıtıldığı 10 dakikalık bir filmi de meclis üyelerinin beğenilerine sundu. Başkan Gökçek'in sunumunun ardından meclis olağan toplantılarında sıra gündemdeki Çankaya Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO 2013 mali yılı bütçe tasarılarının görüşülmesine başlandı.

ÇANKAYA BELEDİYE BÜTÇESİNE ŞARTLI ONAY

Çankaya Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçesi'nin Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO bütçelerinden sonra görüşülmesinin oy çokluğu ile kabulünden sonra ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçe Tasarısı gündeme alındı. 3 milyar 400 milyon TL olarak öngörülen Ankara Büyükşehir Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçesi, Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li bazı üyelerin muhalefetine karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra görüşülen, 1 milyar 450 milyon TL olarak öngörülen ASKİ 2013 Mali Yılı Bütçesi ve 1 milyar 329 milyon TL olarak öngörülen EGO 2013 Mali Yılı Bütçesi oy çokluğuyla onaylandı.

Çankaya Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinde Çankaya Belediyesi'nin kesinleşmiş borçları nedeniyle yatırımlar için ödeme yapmasına sınırlama getirilmesi istendi. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Son olarak 7. maddeye eklenen önerge ile birlikte oylanan 625 milyon TL olarak öngörülen 2013 Çankaya Belediyesi Mali Yılı Bütçesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber