Şikayet yazılı peçeteyi çerçeveletip duvara astı

Isparta'da 19 yıldır muhtarlık yapan Abidin Yorgancı, yaklaşık 10 yıl önce bir mahalle sakininin kendisi hakkında şikayetini dile getirip muhtarlık bürosuna bıraktığı peçeteyi, eleştiriden kaçmadığını göstermek için çerçevelettirip bürosunun duvarına astı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorgancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada 1993 yılından bu yana Halıkent Mahallesi muhtarlığı görevini sürdürdüğünü, muhtarlıktaki 4 döneminin bitmek üzere olduğunu söyledi.

Yaklaşık 19 yıldır mahallede çeşitli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Yorgancı, bu hizmetler karşılığında aldığı teşekkürlerin yanında, eleştirilere de maruz kaldığını söyledi.

Yorgancı, 2002 yılında bir mahalle sakininin "Muhtar bey, günlerdir gelip gidiyoruz. ya yerinizde olun ya da nerede olduğunuz söyleyin. Sizin yaptığınız halka saygısızlıktır. Acele işlerimiz sizin yüzünüzden aksıyor. Bazı haklarımızı kaybediyoruz" yazılı peçeteyi muhtarlık binasının kapısının altından attığını anlatarak, kendisinin de bunu "eleştirildim" diye yırtıp atmak yerine çerçeveletip bürosuna astığını kaydetti.

Davranışı ile eleştiriye açık olduğunu göstermeyi amaçladığını vurgulayan Yorgancı, "İnsan eleştirildiği zaman zannediyor ki kötü bir şey yaptım. 'Hemen yırtıp atayım kimse görmesin' der. Ama benim böyle bir korkum yoktu. Görevimi layıkıyla yaptığım kanaatindeyim. Bu nedenle de 4 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Mahallemin ilk muhtarıyım" dedi.

Eleştiriyi yapan mahalle sakinin kendisini bulamadığından şikayet ettiğini ifade eden Yorgancı, şöyle konuştu:

"Ben o gün yine görevimin başındaydım. Ancak mahallemizde bir pazar yerinin açılış töreni vardı. Oraya gitmiştim. Törene katılmak da benim asli görevlerimden biridir. Muhtarlık 7 gün 24 saat görev yapan bir kurumdur. Mahalle sakinlerinin en büyük isteği muhtarı, ihtiyacı olduğu anda bulmaktır. Ama bizim başka bir görevde olduğumuzu düşünmemişler. Mahalle sakinine kırgın mıyım- Kesinlikle değilim. Mahalle sakinine beni eleştirdiği için teşekkür ediyorum. Teşekkür nişanesi olarak da yazdığı peçeteyi görev yaptığım sürece büromda saklamaya karar verdim. Saklıyorum da... Şikayeti rahat görünecek şekilde duvara astım. 10 yıldır duvarda asıyı duruyor."

Bu davranışından dolayı vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını dile getiren Yorgancı, "Toplumda böyle bir şey beklenmiyordu. Hemen yırtılıp atılması gerektiği düşünülürdü. Ama 'Kötü örnek oldun' diyen muhtar arkadaşlarım da oldu" diye konuştu.

Yorgancı, muhtarlığı bıraktıktan sonra da şikayeti hatıra olarak saklamayı düşündüğünü, şikayeti yazan kişinin kim olduğunu hala öğrenemediğini, öğrenmesi halinde kendisinden şikayetin altına imza atmasını isteyeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber