Emekli öğretmenin organları 5 kişiye umut oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te, beyin kanaması geçirip kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden emekli öğretmenin organları 5 kişiye umut oldu.

Gaziantep'in Cumhuriyet Mahallesindeki ikametinden emlak vergisini yatırmak için yola çıkan emekli öğretmen 4 çocuk babası 57 yaşındaki Hasan Bayat, beyin kanaması geçirdi. Bayat, çevredeki vatandaşların yardımıyla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan emekli öğretmenin beyin ölümü gerçekleşti. Bayat'ın ailesi kendilerine vasiyet edildiği gibi Hasan Bayat'ın organlarını bağışladı. Bunun üzerine harekete geçen doktorlar, Organ Nakil Merkezi ile görüşerek Hasan Bayat'ın organlarının nakledilebileceği hastalar tespit edildi. Bağışlanan organlar gelen uzman ekipler tarafından alınarak 5 hastaya nakledilmek üzere götürüldü.

Hasan Bayat'ın yeğeni Yurdal Kılıçer, dayısının daha önce vasiyette bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: ?Kendisi çok iyi bir insan olduğu gibi çevresi tarafından çok sevilen bir insandı. Özellikle eğitime çok önem verirdi ve bizlerinde üzerinde emeği çok. Kendisi beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırıldı ve orada hayatını kaybetti. Organlarının bağışı noktasında kendisi daha önce aileye vasiyet bırakmıştı. Çocukları bu vasiyeti yerine getirerek organlarını bağışladı."

Organların Adana Çukurova Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sani Konukoğlu Tıp Merkezi'ndeki hastalara nakledileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber