Çorlu Cemevi'nde ?Aşure ve Kurban' programı düzenlendi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Muharrem ayı sebebiyle Çorlu Cemevi tarafından ?Aşure ve Kurban' programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Cemevi'nde yapılan programa kaymakam Hulusi Doğan da katıldı.

Programda bir konuşma yapan Çorlu kaymakamı Hulusi Doğan, ?'Muharrem ayını kutluyorum. Siz her zaman, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk içerisinde sevgiyi öne getiriyorsunuz. Her türlü güzellik, her yerde sevgiyi dile getiren siz değerli dostların, canların olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.'' dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise "Benim, Türkiye'de çok az belediye başkanına nasip olan bir halkım var. Sizlerle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bugün bir Kerbela'dan sonra oruçlarımızı bitirdikten sonra hep beraber bir aşure günü yaşayacağız. Acılarımızı par eyledik, yüreğimizin en derin kısımlarına gömdük. Yüreğimizin dışından da sevgimizi, insanlığa karşı olan sorumluluğumuzu, hiçbir zaman için eksik etmedik. Bu Cemevinden hep hayır dualar çıkacaktır. Buradan hep sevgi, saygı, birlik çıkacaktır'' ifadelerini kullandı.

Aşure ve kurban programında ilçenin mülki erkanını gömenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Cem Evi Çorlu Şube başkanı Muzaffer Birdal, programla ilgili şu bilgileri verdi: "Muharrem ayı başlangıcından itibaren 12 gün boyunca cemevimizde oruç açmak için bir araya geldik. Oruç açıldıktan sonra dedelerimizin ve babalarımızın muharrem sohbetlerini dinledik. Kerbela olayı ve sonrasında yaşananları paylaştık. Dualar ve mersiyelerle ağıtlar yaktık. 12.günün sonunda da kurbanlarımı kesip aşurelerimizi kaynatarak canlarımızla paylaştık.''

Programda, Cemevi dedeleri Mehmet Açık ve İbrahim Bayar tarafından yapılan dualardan sonra misafirlere lokmalar ikram edildi. Cemevi Çorlu Şube başkanı Muzaffer Birdal, Cemevini gezen Kaymakam Hulusi Doğan'a, Cemevi ile ilgili bilgiler verildi.

Programa Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, CHP Tekirdağ milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Çorlu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Bozboyacı, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Tolga Çemrek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, AK Parti Çorlu Teşkilat Başkanı Kurtuluş Ay, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Çorlu Belediye Başkan yardımcıları: Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt, Kemaleddin Avcı ve çok sayıda alevi, Sünni vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber