Antalya'da 340 bin Alman ve İngiliz kültür turuna çıktı

Antalya'da, 2012 yılı ilk 11 ayında 340 bin İngiliz, Alman ve İskandinav turist kültür turuna çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiliz ve Alman turistler, tur kapsamında 11 gün Antalya'da kalıyor. Kültür turu düşkünü Avrupalı ve İskandinav turistler, Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı'ndan başladıkları turlarını, UNESCO koruması altındaki Xanthos Antik Kent'te sonlandırıyor. Tur kapsamında arkeoloji tutkunu turistler 11 gün içinde 17 tarihi ören yerini ziyaret ederek, yerinde bilgi alıyor.

Londra Kültür, Sanat ve Arkeoloji Vakfı Başkanı ve kültür turizmi uzmanı Doç. Dr. Denise Allen, 2012 yılının ilk 11 ayında Antalya bölgesinde 340 İngiliz, Alman ve İskandinav turisti kültür turuna çıkardıklarını söyledi. Antalya dışında 12 ilde 21 günlük Anadolu turları da yaptıklarını belirten Allen, kültür turizminde dünyada lider ülkelerin İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye olduğunu kaydetti. Son yıllarda, Türkiye'deki kültür turlarına Avrupalı emekli ve entelektüel turistlerin ilgi göstermeye başladığını belirten Allen, Anadolu'da çok farklı medeniyetlere ait zengin arkeojik varlıkların Antalya bölgesini kültür turizminde cazip kıldığını söyledi.

Allen, "Avrupalı turistler, en fazla Antalya bölgesinde Kaş'ın Kınık beldesinde bulunan ve UNESCO koruması altında bununan Xanthos Antik Kent ile Side'deki Apollon Tapınağı'nı merak ediyor. Avrupalı turistler, Xanthos, Letoon Antik, Side Antik ve Patara Meclisi'ni gezmeyi çok seviyor. Özellikle İngiliz turistler, Xanthos Antik Kent'te 3 bin 500 yılık kaya mezarları ve kral lahitleriyle fotoğraf çektirmeyi çok seviyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber