Trafikte fark edilmek amacıyla eylem yaptılar

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi, Perşembe Gecesi Bisikletçiler Derneği ve Demir Atlılar Motosikletliler Derneği, trafikte her yıl sürücülerin kendilerini fark etmemesi sonucu hayatını kaybeden akülü sandalyeye muhtaç engelliler, bisikletliler ve motosikletliler için eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürücülerin trafikte kendilerini fark etmelerini talep eden eylemciler, Samsun Sahili'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar araçlarını sürdü.

Daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Avukat Mehmet Yılmaz düzenledikleri eylem hakkında açıklamada bulundu. Her yıl trafikte sürücülerin kendilerini fark etmemesi üzerine akülü sandalyeye muhtaç engelli vatandaşların hayatını kaybettiğine dikkati çeken Yılmaz, ?Engelliye normal bir birey gibi davranılmasını talep ediyoruz." dedi.

KURSLARDA EĞİTİM VERİLMELİ

Demir Atlılar Motosikletliler Derneği Başkanı Yasin Soyak ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, otomobil sürücülerinin, motosiklet, bisiklet kullanıcıları ile akülü araç kullanan engelli bireyleri trafikte fark etmesini talep etti. Bu konuda farkındalık yaratmak için eylem düzenlediklerini söyleyen Soyak, ?Bu yıl içerisinde 19-22 yaş arasında 2 motosiklet kullanıcısı arkadaşımızı, trafik kazasından kaybettik. Meydana gelen kazalarda otomobil sürücülerinin motosiklet kullanan arkadaşlarımızı fark etmediği, polis tutanaklarında ortaya koyuldu. Türkiye'de böyle bir gerçek var. Otomobil sürücüleri trafikte, bisiklet, motosiklet ve akülü sandalye kullanan bireyleri araç olarak kabul etmiyor ve yolda sıkıştırıyor. Bunun sonucunda trafik kazalarında her yıl onlarca arkadaşımız hayatını kaybediyor. Biz ehliyet alacak otomobil sürücülerine, kurslarda bisiklet, motosiklet ve akülü sandalye konusunda da eğitim verilmesini talep ediyoruz. Bu yapılırsa kazalarında önüne geçilmiş olur." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber