Askerlere meslek edindirilecek

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulaması Hayat Boyu Öğrenme Eğitimi kapsamında düzenlenen Askerlere Meslek Edindirme Kursu'nun açılış töreni, Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene; Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Okul Müdürü Mümin Ayyıldız, öğretmenler ve askerler katıldı.

Tören; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AYYILDIZ: ?GENÇLERİMİZE ALTIN BİLEZİK HEDİYE EDİYORUZ?

Törenin açış konuşmasını yapan Ayyıldız, şunları söyledi: ?Program dahilinde, elektrik tesisatçılığı eğitimi, elektrikli ev aletleri bakımı ve onarım eğitimi, motor bakım onarım eğitimi, mobilya ve iç mekan tasarım eğitimi dallarında meslek edindirme kursları açıldı. Meslek liseleri eğitim ve öğretimi pahalı olan okullardır. Biz bunun bilinci içerisinde, Ulu Önder Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne emanet ettiği gençlerimize ?Altın Bilezik' hediye etmekteyiz.?

Mümin Ayyıldız'ın konuşmasının ardından Feryaz Yüksel söz aldı.

YÜKSEL: ASKERLİK SONUNDA İŞ SAHİBİ OLABİLECEKLER

Türk milli eğitiminin 2023 yılına kadar lise seviyesindeki okulların mesleki eğitimdeki oranını %70'lere ulaştırma düşüncesi içerisinde yapılanmaya gittiğini ifade eden Yüksel, şunları kaydetti: ?2023 yılında öğrencilerin %70'i mesleki eğitimde, %30'u da genel lise ve Anadolu türü liselerde olacaktır. Şu anda ilçemizdeki durumu ise %48 mesleki eğitim, %52'de genel lise türündeki okullarda eğitim verilmektedir. Fakat 2015 yılına kadar hedef %52'dir. Bu okulumuzun 2013 yılında yeniden bir yapılanma haline girmesi düşünülürse o hedefe ulaşacağımızı sanıyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz bina 2013'ün Nisan ve Mayıs ayında 24 derslikli yeni bir yapıya kavuşacak. Elektrik ve metal atölyeleri de yıkılıp yeniden yapılacak, 2015 yılında da tüm atölyeler yenilenmek suretiyle çağın şartlarına uygun hale gelerek çevreye motor görevi yapabilecek mesleki eğitim lisesi halini alacaktır. Bu şartlarda dahi okullarımızın mesleki eğitimdeki gayretleri ciddi manada sevindiricidir. Daha başka mesleki eğitim veren okullarımızda var. Bu okulların şu anda görevlerinden biri de toplumdaki insanları eğitime tabi tutarak belgelendirmek. Bu kurslarımıza gelenler, gelecekte iş bulabilme imkanına sahip. Sizinde bugün burada bulunmanızın temel sebeplerinden bir tanesi bu.?

Törende son olarak söz alan Tuğgeneral Yıldırım Alel de, kendilerine bu imkanı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere ikramda bulunuldu. Törende son olarak, kursiyerlerin çalıştığı atölyeler gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber