Emniyet Müdürü Temel'den vatandaşa çağrı: Herşeyi devletten beklememek gerek

Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, asayiş olaylarının önlenmesinde ve çözümlenmesinde vatandaşın çok büyük önem arz ettiğini dile getirerek vatandaşların işyerlerini ve sitelerini güvenlik kamaraları takmalarını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşlerini kolaylaştıran en önemli etkenlerin kamera ve özel güvenlik olduğunu dile getiren Temel, ?Vatandaşlar da en azından oturdukları sitelere güvenlik görevlisi veya işyerlerine kamera koyarsa suçlarda azalma olacaktır. Her şeyi devletten beklememek gerek? dedi.

Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ve Şube Müdürleri Aydın'da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi.

?OTEL'DE SICAK SUYU AKMAYAN MÜŞTERİ DE POLİSE GELİYOR'

Toplantıda Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç, tarafından 2012 yılında asayiş, terör, güvenlik ve kaçakçılık olayları, çocuk ve bilişim suçları kapsamında Aydın Emniyeti'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında brifing verildi. Aydın'ın güvenli bir kent olduğunu söyleyen Bilgeç, ?İl genelinde meydana gelen olayların yüzde 73'lük bir kısmı aydınlatıldı. Rakamlar bizi yanıltmasın, örneğin Kuşadası'nda otelin sıcak suyu akmadığı için polis merkezine gelerek şikayetçi olan vatandaşın talebi de bu rakamlara dahil. Genel olarak baktığımızda Aydın huzurlu ve güvenli bir kent? dedi.

?MİLYARLIK YAZLIKLAR YAPTIRIYORLAR, GÜVENLİK KAMERASI DA KOYSUNLAR?

Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç tarafından verilen brifing sonrasında kendisine yöneltilen hırsızlık olaylarının artmasıyla ilgili soruya cevap veren Ahmet Turan Temel, ?Asayiş olarak biz nüfusun üçte ikisine bakıyoruz ancak yüzölçümü olarak Jandarma'nın faaliyet alanı daha geniş kalıyor. Suç oranlarında geçen yıla göre yüzde 17'lik bir artış görülüyor bu durum jandarma bölgelerinin yapılan değişiklikle emniyet bölgelerine dahil edilmesinden kaynaklanıyor. Özellikle Didim ve Kuşadası gibi yerlerde yazlık siteler boşaltıldıktan sonra hırsızlık olayları artıyor. Bu konuda bizim işimiz kolaylaştıran en önemli etkenler kamera ve özel güvenliklerdir. Milyarlık yazlıklar yaptırıp buralarda ikamet eden vatandaşlarımız en azından sitelere güvenlik görevlisi veya işyerlerine kamera koyarsa suçlarda azalma olacaktır. Her şeyi devletten beklememek gerek. Vatandaşlar da bu konuda bize yardımcı olursa suç oranlarında önemli miktarda azalma olacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber