Başarılı organ nakilleri genç ressamı umutlandırdı

Küçük yaşta bir kaza sonucu kollarını kaybettiği için ayaklarıyla yaptığı resimlerle sergiler açan genç sanatçı Ayşe Işık, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan organ nakilleri ile umutlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayaklarını kullanarak yaptığı resimlerle 28'inci kişisel sergisini açan Işık, dünyanın ilk rahim nakli, Türkiye'nin ilk yüz nakli ile aynı anda kol ve bacak nakilleri yapılmasının ardından, artık ayaklarıyla değil, elleriyle resim yapmak istiyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesi Üçgöz köyünde 5 yaşındayken babasının çalıştığı biçerdöveri oyuncak olarak düşünüp yanına yaklaşınca iki kolunu da kaybeden 27 yaşındaki Ayşe Işık, günlük günlük işlerini ayaklarıyla yaptığı gibi, ayaklarıyla resim de yapıyor.

Işık, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'nde 'Ayak İzi' adını verdiği 28'inci kişisel sergisinin açılışı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ayaklarıyla yaptığı resimleri elleriyle devam ettirmek istediğini söyledi.

Kol nakli için Akdeniz Üniversitesi'ne başvuruda bulunduğunu bildiren Işık,

"Haberlerde çıkan başarılı nakiller beni çok umutlandırdı. Artık kollarımın olmasını istiyorum. Fırçayı ellerimle de tutmak istiyorum. Önümüzdeki süreçte kollarım olursa resme daha çok sarılacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber