Camideki engelli asansörü Dünya Engelliler Günü'nde hizmete girdi

Bursa'da dünyanın en büyük direksiz kubbeli cami olarak bilinen Nilüfer Ataevler Edebali Camii'nde yaptırılan 'engelli asansörü' Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkindi namazı öncesindeki açılış törenine katılan engelliler, asansörün hizmete girmesini sevinçle karşıladı.

Hürriyet İstiklal Mahallesi'nden camiye gelen Özcan Tutay, Ataevler Edebali Camii'nde çok güzel programlar olduğunu belirterek, "Biz de bu programlara gelmek istiyor, ancak büyük zorluklar yaşıyorduk. Bu gün asansörü görünce çok sevindik. Bu hizmeti yapanlardan Allah razı olsun, bu hizmetlerin devamını diliyoruz." dedi.

Yaklaşık 12 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşadığını anlatan engelli Battal Karaköse (73) ise "Ben de camiye gelmek istiyor ancak gelemiyordum. Vakit namazlarımı da camide kılmak istememe rağmen camiye gelmenin yanında camiye çıkmakta da büyük zorluklar yaşıyordum. Şimdi asansör yapıldı bundan sonra devamlı camiye geleceğim. Allah bu asansörü yaptıranlardan razı olsun. Özellikle yanımda kimse olmadığı zaman camiye gelemiyordum." şeklinde anlattı.

Nazik Karaköse de 12 yıldır eşini camiye kendisinin getirip götürdüğünü belirterek, "Camiye gelişte kolundan tutup zorla camiye çıkarıp indiriyordum. Komşularım da yardım ediyordu. Ancak bundan sonra bu asansörle daha rahat camiye getirip götüreceğim. Biz bundan dolayı çok mutlu olduk. Herkesten Allah razı olsun." şeklide anlattı.

"EN BÜYÜK AMACIMIZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZINDA CEMAATLE KAYNAŞMASI"

Açılışa katılan Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz ise bu günün Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatarak, "Engelli olmak bir kusur ve suç değil. Dünya nüfusunun yüzde 10'u engelli. Bu da hepimizin potansiyel bir engelli adayı olduğumuzu gösteriyor. Bundan dolayı bizlere düşen görev ise onlara farklı bir gözle bakmak değil, onların problemlerine çözüm bulmak. Bizde bu maksatla bu asansörü yaptık. Temel amacımız onların namazların yanında, camide düzenlenen programlara gelip katılmaları ve cami cemaati ile kaynaşması." dedi. Camideki engelli asansörünün alanında ilklerden biri olduğunun altını çizen Müftü Ayvaz, bu caminin cemaatler için olduğu kadar engelliler içinde bir cazibe merkezi olacağına dikkat çekti.

İmam Mehmet Yazar ise camide 5,5 yıldır görev yaptığını belirterek, "Bu camideki en büyük eksiklerden biri engelli vatandaşlarımız ve yaşlı vatandaşlarımızın camiye girip çıkmasında yaşadığı zorluklar idi. Bu kapsamda Nilüfer Müftülüğü ve cami derneğimiz ile birlikte bu asansörü yaptık. 3 aylık bir çalışma ile bu gün Dünya Engelliler Günü'ne asansörün açılışı denk geldi. Bu günden sonra engelli ve yaşlı kardeşlerimiz bundan sonra çok rahat bir şekilde camiye gelerek namazlarını kılıp, programlara katılabilecekler." şeklinde konuştu.

Ardından caminin asansörünün açılışı engellerle birlikte yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber