Vali Demirtaş: Engelliler çalışmak zorunda çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, engellilerin yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmak ve gelir sağlamak zorunda olduğunu ifade ederek, " Çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Adıyaman Hükümet Konağı önünde bir program düzenlendi. Programa; Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılınç, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, şunları ifade etti; "Engelliler yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerinde yapabileceği işler vardır. Ülkemizdeki engelli bireylerin oranı yüzde 12'dir Bu rakam herhalde bizlerin engelli bireylerimiz için ne kadar çalışmamız gerektiği hakkında bilgi vermektedir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmeliyiz. Örneğin ülkemizde çalışan engelliler, gelir vergisini indirimli öderler. Hayatlarını kolaylaştırmak için yurt dışından getirilen araç ve gereçlere gümrük vergisi ödemezler. Çalışan engelliler isterlerse erken emekli olabilirler. Toplum taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilirler."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, 10 - 20 yıl öncesine göre engellilerin yaşamının daha kolay olduğunu belirterek şunları söyledi: ?Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımıza yönelik evde bakım hizmeti kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ilimizde 4 bin 880 engelli vatandaşımıza 2012 yılında yaklaşık 33 milyon lira, total de ise 78 milyon lira nakdi para yardımı yapıldı.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber