Asım Kocabıyık Kültür Merkezi hizmete açıldı

Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi'nde Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından yaptırılan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek'in ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, UÜ Rektör yardımcıları Prof.Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof.Dr. Müfit Parlak ile Bursa milletvekilleri, üniversite öğretim üyeleri, idari personeli ve öğrenciler katıldı.

'Borusan Virtüözleri'nin bir konser verdiği açılışta belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk ve tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora' 'Sanatın Hayatı, Hayatın Sanatı' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Sosyal tesisiyle bir dönem çok sayıda cumhuriyet balosu, konser ve tiyatroya ev sahipliği yapan, cumhuriyet döneminin simge sanayi kuruluşlarından Gemlik Sunğipek Fabrikası'nın eskiden bulunduğu yerleşkede yer alan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, Uludağ Üniversitesi ve Gemliklilere hizmet verecek. Bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, konferans, konser ve sinema salonu olarak da kullanılabilecek. Merkezde, 340 öğrenci kapasiteli çok amaçlı etkinlik salonu ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrencilerin faydalanabileceği iki kafeterya bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber