Gümrükçüoğlu: "Çömlekçi'de rant var" diyenler gelsin hesap etsin de anlayalım

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi'deki kentsel dönüşümle ilgili iddialara sert çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşın hakkını ve hukuku koruduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, kamulaştırma bedelini az bulan vatandaşlar için yargı yolunun açık olduğuna dikkat çekti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Çömlekçi'deki kentsel dönüşümde vatandaşın mağdur edildiği iddialarına tepki gösterdi. Vatandaşın hakkının, hukukunun yanında olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Vatandaşların mülklerini değerini tayin eden kimdir? Bunu tayin eden emlak soruşturması, vergi bildirimleri, piyasa koşulları, TOKİ'nin değerlendirmeleri, ekspertiz şirketleri, belediyenin kendi uzmanlarıdır. Bunların hepsinin birlik ve beraberliği ile bir kıymet taktir edilir. Bugüne kadar Ayasofya'da, Zağnos'ta, Tabakhane'de ne olmuşsa Çömelkçi'de de aynı yöntem uygulanmıştır. Bu kıymetin karşısında vatandaşımız mağduriyetini dile getirebilir. Benim yerim daha fazla ücret edebilir diyebilir." dedi.

Belirlenin bedeli beğenmeyen hak sahipler için yargı yolunun açık olduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız eğer mahkemeye gidecek olursa, kamu tarafı mahkemeye gidecek olursa, belirlenecek olan ücret ödenir. Bilinen köyü yeniden tarif etmeye lüzum yok. Bu durum diğer kentsel dönüşüm yapılan yerlerde de aynı şekilde olmuştur. Çömlekçi'yi rantiyeye teslim etmeyeceğiz diyorlar. Kim ne rantından bahsediyor. TOKİ'nin yaptığı kentsel dönüşümlerde değerlendirme kriterleri var. Arsanın bedeli, enkaz bedeli, inşaat maliyet bedellerini katarsak TOKİ kentsel dönüşümlerden bir kuruş kar etmiyor. Hesap ortada. Onun için tribünlere oynamaya gerek yok. ?Çömlekçi'de rant var' diyenler gelsin hesap etsin de anlayalım. Ortada rant mant yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber