Yüz yüze vaaz için 27 bin imam eğitildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi vaaz sistemini sona erdirmek için harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı, 27 bin imama vaaz becerilerini geliştirmeleri için eğitim verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine verilen hizmet içi eğitimlerle ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklamalarda bulundu. Yüz yüze vaaz eğitimlerine de değinen Erbaş, bu kapsamda Türkiye genelinde son birbuçuk yılda toplam 27 bin imamın eğitim aldığını aktardı. Türkiye genelinde 120 bin civarında imamın görev yaptığını söyleyen Erbaş, ?Önümüzdeki 2-3 yıl içinde tüm imamlarımızı bu eğitimden geçirmeyi hedefliyoruz.? dedi.

Verilen eğitimlerde tecrübe paylaşımlarına da yer verildiğini anlatan Erbaş, her seminere, aynı zamanda yaptıkları projelerle öne çıkan Türkiye genelinden 5 imamı davet ettiklerini ifade etti. Erbaş, "Bu imamlarımız, yürüttükleri projeleri anlatıyor. Böylece, büyük bir tecrübe paylaşımı sağlanıyor. İyi örnekler yaygınlaştırılıyor.? şeklinde konuştu. Eğitimler sonunda, din görevlilerine yönelik bir de anket çalışması yapıldığını kaydeden Erbaş, ?İmamlarımızın çoğunluğu, kendi camilerinde vaaz etmek için bu tür eğitimlere tabi tutulmaktan çok memnunlar. İyi ki ben de kendi camimde vaaz edeceğim heyecanını yaşıyorlar.? diye ifade etti.

Din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirme hizmet içi eğitim kursunda, ?Vaaz hazırlamada yöntem', ?Vaaz ve irşatta ayetlerden yararlanma esasları', ?Vaaz ve irşatta hadislerden yararlanma esasları', ?Vaazda menkıbe ve şiirlerden yararlanma esasları', ?Kur'an kıraatinde yaygın hatalar ve bu hataları düzeltme yöntemi', ?Fıkhi mezheplerin birikiminden yararlanma esasları', ?Din görevlilerinde bulunması gereken vasıflar' başlıkları da ele alınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber