TEDAŞ fatura tahsilatlarını özelleştiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEDAŞ Samsun Müessese Müdürlüğü'nün 'Abone Net' uygulaması kapsamında fatura tahsilatlarının özelleştirilmesi için çalışma başlattığı bildirildi.

Müessese bünyesinde yeni bir bilgisayar sistemine geçildiğini ve her şeyin saniyesinde kayıt altına alınmaya çalışıldığını belirten TEDAŞ Müessese Müdürü Mehmet Özkan, artık vatandaşların internet üzerinden de ödeme yapabileceğini söyledi.

Özkan, "Sistem Türkiye'nin her yerinden elektrik faturası yatırmaya imkan sağlıyor ve pratik. Ama sistemde mause kullanıldığı için tahsilatta yavaşlama oluyor. Eskiden günde bir personel bin 200 kişinin faturasını tahsil ederken, bu sayı yarı yarıya düştü. Şimdi yeni bir çalışma içerisine girdik. Tahsilat merkezlerini özelleştirmeyi planlıyoruz. Bunun için altyapı çalışmalarımızı başlattık. Ön hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

Bankaların tahsilat işlemlerini öğlene kadar yapmalarının da sorun olduğunu kaydeden Özkan, bankalarda tahsilatın daha verimli yapılabilmesi için de girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber