SHP, Hazine'den 1.5 trilyon lira yardım alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2005 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, SHP'nin, SPY'de yapılan değişik öncesinde alması gereken Hazine yardımı konusundaki başvurusunu haklı buldu. Buna göre bir ay içerisinde SHP'ye 1.5 trilyon civarındaki hazine yardımı ödenecek.

AKP ve CHP'nin, milletvekili transferlerinin önüne geçmek ve Hazine yardımını engellemek için Siyasi Partiler Yasası'nda (SPY) yaptığı değişikliğin ardından maddi sıkıntıya giren SHP, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla rahatladı. Mahkeme, SHP'nin, SPY'de yapılan değişik öncesinde alması gereken hazine yardımı konusundaki başvurusunu haklı buldu.

Mahkemenin kararının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Ahmet Güryüz Ketenci, SPY'nin geçici 16'ıncı maddesini kaldırarak, hak kazanmış siyasi partilerin hazine yardımı almalarına engel olan yasanın, Cumhurbaşkanı Sezer'in vetosuna rağmen AKP ve CHP'nin 'utanç ittifakı' ile TBMM'den geçirilerek yasalaştığını anımsattı. Söz konusu yasayla SHP'nin Hazine yardımı alma konusundaki kazanılmış hakkının AKP ve CHP tarafından "hile ve desise ile gasp" edildiğini kaydeden Ketenci, "Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı bu utanç ittifakını açığa çıkarmış, haksız ve adaletsiz bir uygulamaya son vermiştir" dedi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin 5 Ekim günü aldığı karar uyarınca bir ay içerisinde SHP'ye yaklaşık 1.5 trilyon lira ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber