Vatandaşa neyse vekile de o yapılsın

Haber Giriş : 21 Ekim 2005 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, CHP'li Oral ile Mardin Bağımsız Milletvekili Bölünmez hakkında savcılıkların fezleke hazırlaması halinde gerekenin yapılacağını söyledi

İki milletvekilinin holiganlık yapması gündemi ülke genelinde tartışma konusu olurken, Meclis Genel Kurulu'nda "sporda şiddet, şike ve rüşvet" iddialarıyla ilgili araştırma komisyonu raporunun görüşülmesi ironik bir durum yarattı. Raporda holigan vatandaşlara uygulanan yaptırımların ağırlaştırılmasını ve hapis cezası verilmesini öngörülmesine rağmen, milletvekillerinin dokunulmazlık zırhına sahip olması, hem futbol hem de siyaset dünyasında günün konusu oldu. Son olaylarla ilgili konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futbolcuya pet şişe fırlatan CHP'li Haşim Oral ile hakem tokatlayan Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez hakkında vatandaşa yapılan işlemlerin aynısının yapılması gerektiğini söyledi. İki miletvekili hakkında savcılıkların fezleke hazırlaması halinde Meclis'e gerekenin yapılacağını kaydeden Şahin, şöyle dedi: "Savcılık fezleke hazırlar ve Meclis'e gelirse dokunulmazlıklarıyla alakalı olarak gündeme getiririz tabii ki. Milletvekili olmayana ne işlem yapılıyorsa milletvekiline de yapılmalı. Çok kötü örnek oldular. Şu anda görev savcılarındır."

Oral: Suni gündem
CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral, Vatan'ın konuyla ilgili sorularına yanıt vermekten kaçınırken, şöyle dedi: "Türkiye'ye ayıp oluyor. Başbakan 20 milyon dolarla Pakistan'a gidiyor, Türkiye'deki depreme 20 milyon dolar yardım yapıldığını hatırlamıyorum ben. Bu ve benzeri çok önemli konular var ülke gündeminde. Lütfen bunlarla ilgilenelim."

Bölünmez: Ayrıcalık istemem
Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardinspor Başkanı Süleyman Bölünmez, hakem tokatlayan bir vatandaşa ne işlem yapılıyorsa buna razı olduğunu söyledi. Bölünmez, hakem raporunda Türk Bayrağı bulunan kokartın alınıp yere atıldığı yönündeki ifadenin "iftira" olduğunu söyledi ve şöyle dedi: "Fezlekeye gerek yok. Vatandaşa ne yapılıyorsa bize de yapsınlar. Bir hakeme bir tokat atmayla hapse atılacaksa bizi de atsınlar. Ayrıcalık istemem. Maç yasağı konulacaksa konulsun. Gerekirse televizyon kanalını bile değiştirir maç yerine film izlerim."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber