Batan geminin personelini kurtarmaya giden bot, kayalıklara çarptı: 2 ölü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şile'de batan gemideki personelden 4'ünün sağ olarak kurtarıldığını, birinin de ölü olarak bulunduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şile açıklarında batan gemiyle ilgili, arama kurtarma çalışmaları için bölgede bulunan Kıyı Emniyetine ait kurtarma botunun da şiddetli hava şartlarından dolayı kayalıklara savrulduğunu ve battığını belirterek, ''Orada da 2 kaybımız var, diğer 3 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor. Bölgede bulunan kurtarma çalışmalarına iştirak eden bir balıkçı teknesinden bir personel de maalesef hayatını kaybetti'' diye konuştu.


İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına, deniz ulaşımını felç etti. Şile'de bir yük gemisi battı. Gemideki 12 personelden 4'ü kurtarılırken; 1 kişinin cesedine ulaşıldı, 7 kişi kayıp. Gemiye yardıma giden botun kayalara çarpması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de kayboldu. Kilyos'ta ise sürüklenen gemi, kurtarılmaya çalışılıyor.

Kentte geceden itibaren etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Fırtınadan özellikle deniz ulaşımı nasibini aldı.

Şile açıklarında Solna Denizcilik Şirketi'ne ait ''Volga-Balt 199'' adlı St. Kitts Nevis bandıralı kömür gemisi battı.

Gemide bulunan 11'i Ukraynalı, 1'i Rus olmak üzere 12 mürettebattan 4'ü kurtarıldı. Bir kişinin cesedine ulaşılırken, 7 kişi ise kayboldu.

YARDIM GEMİSİ DE KAYALARA ÇARPTI

Öte yandan, batan gemiye yardım için giden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün ait bot da kayalıklara çarptı. Söz konusu botta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor.

KAYALIKLARA TUTUNDU AMA...

Bottan çıkmaya çalışan bir görevli, bir anda sulara gömüldü. Bir süre kayalıklara tutunan görevli, daha sonra gözden kayboldu.

İki helikopter kurtarma çalışmalarına katılıyor. Bölgede çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor.

Şile'nin yanı sıra Kilyos'ta da can pazarı yaşanıyor. ''BBC Adriyatic'' adlı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçirdi.

Makinesinde arıza meydana gelen gemi, sürüklenmeye başladı.

116 metre uzunluğundaki gemide 14 personelin bulunduğu bildirildi.

Gemi, dalagaların ve rüzgarın etkisiyle saatlerdir çapanın etrafında savruluyor. Bölgeye gönderilen romokör, fırtına nedeniyle gemiye müdahale edemedi. Ambulans ve jandarma ekipleri gelişmeleri kıyıdan izliyor.

Geminin güvenli bir şekilde karaya oturmasının ardından kurtarma çalışmalarına başlanacak.

Geminin kıyıya biraz daha yaklaşması halinde gemiye büyük düzenekle halat atılacak ve bu halatla teleferik sistemi kurulacak.

Varagele ismi verilen sistem sayesinde gerilen halat üzerine can simidinden oluşturulan sepet yerleştirilecek ve bu sepetle mürettebat kıyıya çekilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber