Kastamonu UMKE, 2012 kış tatbikatını bitirdi

Kastamonu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Yolkonak mevkiinde 2. kış tatbikatı gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatbikatın UMKE 2012 yılı faaliyet planında yer aldığı bildirildi.

Kampın ilk gününde çadırlar kurularak kamp yerleşim yerinin sınırları belirlendi ve güvenliği sağlandı. UMKE ekibi tarafından yapılacak tatbikatın senaryoları anlatılarak gerekli teorik eğitimler verildi. İkinci gün senaryoları önceden belirlenen göçük altından yaralı kurtarma, kurtarılan yaralılara ilk yardım, yaralıları güvenli bölgeye taşıma teknikleri ve olumsuz hava şartlarında ekip çalışması gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şengül Alper, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Meltem Kabaşabanoğlu ve UMKE'den Sorumlu Dr. Mustafa Akarslan da kampı ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi. UMKE'nin 2012 yılında 5.'sini yaptığı tatbikat ve eğitim kampına katılan UMKE ekibine İl Sağlık Müdürü Öztürk ve Sağlık Müdür Yardımcısı Alper tarafından katılım belgeleri verildi.

Sağlık Müdürü Metin Öztürk, ?Amacımız, personelin her türlü olumsuz koşullarda görev yapabilecek tecrübeye sahip olmasıdır. UMKE ekibimiz bize güven veren bir ekiptir. Bu ekiplerin ne kadar önemli olduğunu çok güzel işler yapabileceğini Van depreminde çok açık olarak gördük. Gönüllülük esasına dayalı olan UMKE ekibi önümüzdeki günlerde temel eğitimlerini tamamlayarak eksiklikleri giderilecek ve göreve hazır hale gelmeleri için gerekli çalışmalar yapılacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber