Aydın'a 12.12.2012 müjdesi

Karacasu Dandalaz Barajı, Karpuzlu Ova Sulaması ve Aydın İçme Suyu Projesi, 12.12.2012'de Türkiye genelindeki 112 yatırıma birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hizmete açılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Aydın'da hayata geçirilecek 150 milyon TL'lik Karacasu Dandalaz Barajı projesiyle yılda 4,5 milyon metreküp içme suyu temin edilmesi, 28 bin dekardan fazla alan sulanması ve yıllık 14 milyon TL'lik zirai gelir sağlanması bekleniyor. İçme suyu tesislerinin hizmete alınmasıyla bölgenin 2050 yılı içme suyu hedefi de büyük oranda gerçekleştirilmiş olacak. Karpuzlu Ovası sulamasıyla 31 bin dekardan fazla tarım arazisinin sulu tarıma açılması hedefleniyor.

Aydın'da bir baraj, içme suyu tesisi ve Karpuzlu Ova Sulaması Projesini de içinde barındıran ülke genelindeki 112 tesisli açılış töreni 12.12.2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirilecek.

KARACASU BARAJI ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Aydın İli, Karacasu İlçesi Yenice Ovasında inşa edilen baraj ile 28 bin dekardan fazla alanın sulanması hedefleniyor. Aydın'ın verimli topraklarını canlandıracak barajın proje maliyeti 150 milyon TL'yi buldu. Hedeflenen sulama faaliyetiyle birlikte yıllık 14 Milyon TL'lik zirai gelir artışı bekleniyor. Karacasu Barajı Projesi Aydın'da 13 bin 320 dekar araziye sulama suyu kazandıracak. Barajın faydası sulama suyuyla sınırlı kalmayacak, tesisten Nazilli merkez ve çevresindeki 38 yerleşim yerine yıllık 4,5 milyon metreküp içme - kullanma ve sanayi suyu temin edilecek.

AYDIN'A DAMACANA KALİTESİNDE İÇME SUYU

Son teknolojiyle donatılmış içme suyu tesisleriyle Aydınlı şebeke suyunda şişe su kalitesini yakalayacak. Tesisler ile Aydın ili ve çevre yerleşimlerinin 2050 yılı nüfus tahmini olan 585 bin kişiye yılda 72,6 milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyu temin edilmesi hedefleniyor.

Proje ile İkizdere Barajı'ndan yılda 48,62 milyon metreküp su, cazibe yöntemiyle mevcut arıtma tesisine ve yeni planlanan arıtma tesisine getirilecek.

Tabakhane Deresi üzerine inşa edilen regülatör ile mevcut içme suyu arıtma tesisiyle yeni içme suyu arıtma tesisine su aktarılacak.

KARPUZLU OVASI SULU TARIMA AÇILACAK

Proje ile Karpuzlu Ovası'nda 31 bin dekardan fazla tarım arazisinin sulu tarıma açılması amaçlanıyor. Ana kalan uzunluğu 53 metreyi geçen, drenaj kanal uzunluğu 54 bin metre olan projenin su kaynağını Yaylakavak Barajı oluşturacak. Proje ile yıllık yaklaşık 16 milyon TL zirai gelir ve bin kişilik istihdam artışı sağlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber