Uluslararası 38 kurum ve kuruluşta üyelik ve yöneticilik yapıyor

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (EİT) da bulunduğu ulusal ve uluslararası 38 kurum, kuruluşta üyelik, yöneticilik yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Yetim

GTSO Başkanlığı görevini 3 dönemdir yürüten Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah 07.00'de güne başladığını, kendine ait iş yerine dahi uğramadan ilk durağının oda binası olduğunu belirtti.

Gün içerisinde yöneticisi olduğu kurul ve komisyonlar nedeniyle en az 3 ya da 4 toplantıya katıldığını, sık sık il dışına çıktığını ifade eden Akçay,

"Toplantıların yanı sıra davet edildiğimiz açılış ve törenler oluyor, dernek, vakıf ve kurum ziyaretleri yapıyorum. Ayrıca, yönetici ya da üye olduğum kuruluşlar nedeniyle sık sık başta Ankara olmak üzere il dışına gidiyorum. Kendime ait iş yerine ancak ilde olduğum zamanlar akşam saatlerinde uğrayabiliyorum" dedi.

Yoğun tempodan yorulmasına rağmen hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu anlatan Akçay, şöyle devam etti:

"Bana göre 38 kurul ve komisyon içerisinde en üst düzey görevim Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmamdır. Ancak bunun dışında TOBB Ticaret Merkezleri yönetim kurulu üyeliği, EİT Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Milli Komite ve Tahkim Komitesi üyeliği, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Genel Kurul üyeliği gibi önemli ve değerli görevlerim var. Her zaman bu toprağın sesi olmayı birinci öncelik olarak gördüm. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimin yanı sıra, ilimizin kamu kurumlarının yönetimlerinde, kamu kurumlarının çalışma yönetmeliğinde ve sisteminde olması gereken çok sayıda kurul ve komisyonda görev yapıyorum."

-"Yaptığım işleri duyanlar şaşırıyor"-

Bir Gsm şirketinin Gümüşhane bayiliğini yapan Akçay, bu işin yanında 38 kurum kuruluşta görev yaptığını duyanların şaşırdıklarını dile getirerek, "Çok olumlu tepkiler alıyorum. İnsanlar sayının bu kadar yüksek olduğunu duyunca şaşırıyor, yoğun çalışma tempomuza şahit olunca hem mutlu oluyorlar hem de gurur duyduklarını söylüyorlar. Görev sayımın yüksek olması benim bu ile daha çok hizmet etmem için büyük bir şanstır" diye konuştu.

Hükümetin katılımcı demokrasiye önem verdiğini de vurgulayan Akçay, şunları ifade etti:

"Daha önceki hükümetler döneminde herhangi bir konuda oda olarak bizlerin görüşü çok az sorulurdu. Ancak Ak Parti hükümeti döneminde fikirlerimiz daha çok soruluyor. Türkiye genelinde ticaret ve sanayi odalarının görüşlerine daha fazla önem veriliyor. Bu da bizlerin daha çok, istekle ve azimle çalışmamıza vesile oluyor."

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber