YÖK'e bir tepki de Türk Eğitim-Sen'den

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2005 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, YÖK'ün, ihalede usulsüz iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilen Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'a 'Aşkına sahip çıkmak cumhuriyete sahip çıkmaktır' ilkesiyle sahip çıkmasını sert bir dille eleştirerek, "Yargı kararı henüz kesinleşmedi. Şayet rektör, hakkındaki iddialar kesinleşip hüküm alırsa bunu cumhuriyeti hırsızlıkla bağdaştırmak olarak mı algılayacağız?" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, eğitim muhabirlerine İç Kale Otel'de verdiği iftar yemeğinde gündeme ilişkin yaptığı konuşmada, hükümet ve YÖK arasında başlayan çekişmelere dikkat çekerek, bu durumun eğitim camiası olarak kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Eğitimciler olarak kendilerinin hakkın ve hukukun nasıl aranacağını anlatıp öğrettiklerini belirten Başkan Özcan, yarın Van'a gidecek olan rektörlerin Van'da istenmeyen bir olay olması halinde, bunun nasıl izah edilmesi gerektiğini sorguladı. Özcan bu konuda şunları kaydetti:

"Rektörün tutuklanmasında makamların kullanılmaması gerekiyor. Hukukçu olan YÖK'ün Başkanı ile rektörlerin, yarın bir ilimize giderek hukuku hiçe saymalarını anlamak doğrusu güç. Birbirimize sıkı sıkıya bağlanarak hukukun hepimizin ihtiyacı olduğunu bilmeliyiz. Eğitimciler olarak bu tür çirkinlikleri kabul etmiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber