CHP Unakıtan'ı savunan müsteşara sert çıktı: Haddini bil

Haber Giriş : 22 Ekim 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin verdiği 6 maddelik Anayasa değişiklik teklifinin komisyondaki görüşmelerine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki tartışmalar damgasını vurdu.

Söz alan CHP'li üyeler, Bakan Unakıtan'ı ?kayıt dışı ve illegal ilişkiler? içinde olmakla suçladı. Eleştirilere Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan cevap vermek isteyince anamuhalefet partisine mensup vekillerin sert tepkisiyle karşılaştı: ?Haddini bil. O cevapları Bakan verir, sen veremezsin.?

Kamu mali yönetim ve kontrol sisteminin Avrupa Birliği müktesebatına uyumunu amaçlayan Anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri, sabah saatlerinde başladı. CHP'li Atilla Kart, Maliye Bakanı Unakıtan hakkındaki iddiaları gündeme getirerek, ?Kayıt dışını kayıt altına almakla yükümlü Sayın Bakan'ın bizzat kendisi kayıt dışı ve illegal ilişkiler içinde. Bütçeyi denkleştirme ve kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alma işlemine Maliye Bakanı'ndan başlamak gerekir.? dedi. Bu sözler komisyondaki havayı gerdi. Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, ?Mahkeme kararları var mı?? diye sorarken, eleştirileri cevaplamak için söz isteyen Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ı ise CHP'liler konuşturmadı. Bürokratın, Bakan hakkındaki suçlamalara cevap veremeyeceğini savunan CHP'li Kart, ?Siz görevinizin sınırını bilin. Haddinizi bilin. O cevapları Bakan verir, siz veremezsiniz.? diye çıkıştı.

Teklife ?kısmi? olarak katılmadığını belirten AK Partili Ersönmez Yarbay da, milletvekillerine, ?bütçe çıkmazsa maaş alamazsın? denildiğini ifade ederek, kendisinin maaş almaktan vazgeçtiğini; ancak bu anlayışa katılmadığını söyledi. Bunun üzerine Başkan Kuzu, ?Sen alma da ben ne yapacağım.? esprisini yaptı. Gününde olan Burhan Kuzu, ?(Kervan yolda düzülür) anlayışı yerine, (Göçün tedariki akşamdan olur) anlayışı getirildi.? yorumunu yapan Semiha Öyüş'e de ?Semiha Hanım, sizde ne sözler var.? ifadeleriyle iltifat etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber