Bir yıl sonra ağlamaya başladı, ailesinin yüzü güldü

Epilepsi hastası 2 yaşındaki Ahmet Özkan, refleksoloji (masajlı tedavi) desteği ile sağlığına kavuşuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddiaya göre, 1 yaşında özel bir hastanede yapılan yanlış iğne sonucu hastalanan minik Ahmet, 6 aydır gördüğü tedaviyle ilk kez ağlamaya başladı.

Bursa'da yaşayan Havva ve Sedat Özkan çiftinin ikizlerinden Ahmet Özkan, 1 yaşında epilepsi hastalığına yakalandı. 7 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavi görmeye başlayan Ahmet Bebek, refleksolojiden önce sadece burnundan beslenebiliyordu. Yaklaşık 6 ay önce refleksoloji merkezine gelen aile, Ahmet'in iyileşebilmesi için destek tedaviye başladı. Uzman refleksologların, el ve ayaklarda uyguladığı masajlarla birlikte Ahmet'in vücudunda değişimler de başladı. İlk olarak yemek yemeye başlayan Ahmet'in kas sistemi giderek güçlendi. 1 yıl aradan sonra ilk kez ağlayarak ve gözlerini kırparak tepki vermeye başlayan Ahmet Özkan'ın ailesi de bu gelişmeyi büyük mutlulukla karşıladı.

SADECE YARIM SAAT UYUMAYAN AHMET, ŞİMDİ 2 SAAT UYANIK KALIYOR

Ahmet'in uyanıklılık halinin tedaviyle birlikte arttığına dikkat çeken anne Havva Özkan, şunları kaydetti: "Yaklaşık 6 aydır refleksoloji tedavisi uyguluyoruz. Başlarda günde belki yarım saat bile uyanık kalamazken, geçen süre içinde Ahmet'in uyanıklık hali 1-2 saate çıkmaya başladı. Bu, bizim için sevindirici bir şey. Önceden ağlarken sesini kontrol edemiyordu, şimdi edebiliyor. Burnundan beslenen oğlum şimdi ağızdan besleniyor, refleksolojinin bize katkısı çok büyük. Refleksoloji ile birlikte uyku hali azalan Ahmet'in tedavisinde süreç daha iyi incelenmeye başladı. Ahmet, son dönemde tepki vermeye başladı. Canı yanınca tepki veriyor, istemediği bir şey yapılacaksa ağlamaya başlıyor. Psiko Akademi'ye gelmeden önce göz teması yoktu şimdi bir şey dikkatini çekerse takip edebiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber