Şehit uzman çavuş, gözyaşlarıyla toprağa verildi

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 25 Kasım'da teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve dün sabah tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek'in cenazesi Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GATA'dan dün saat 16.00'da ailesi tarafından alınan Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek'in cenazesi, akşam saatlerinde askeri uçakla Isparta'ya getirildi. Şehidin cenazesi buradan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi Morgu'na götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Tunçbilek için bugün cenaze töreni düzenlendi. Gökçehöyük Beldesi'nde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nutrettin Akman, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim ve Merkez Komutanı Tümgeneral Etem Büyükışık, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurulmaz, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Isparta milletvekilleri AK Partili Recep Özel ve CHP'li Ali Haydar Öner, askeri erkan, emniyet personeli ve şehidin eşi Mediha, babası İbrahim, annesi Safiye, kızı 2 yaşındaki İclal Safiye Tunçbilek, kardeşleri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törene, şehidin Mardin'de vatani görevini yapan kardeşi Servet Tunçbilek de katıldı.

Şehidin ailesi, tören alanında kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Törende sık sık fenalık geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Memduh Oğuz, "Isparta'nın güzide beldesinden dünyaya şunu haykırmak istiyorum; buradaki kimsenin kalbinde kin ve nefret yok. Burada herkes kardeşlik istiyor, sevgi ve barış istiyor. Şu acılı günümüzde kalbimizden geçen barış, güvenlik ve selamet arzusu hiç bir güç tarafından engellenemeyecek" dedi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına konuldu. Tabut top arabasına götürülürken, şehidin ailesi sağlık görevlileri eşliğinde tabutun önünde yürüdü. Bu sırada fenalık geçiren şehidin kız kardeşi, sağlık görevlileri tarafından ambulansa götürülerek müdahale edildi. Top arabası mezarlığa doğru ilerken kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türkün diyene', 'Kahrolsun PKK' diye slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber