Ölen kaptanın yakınları: 'Hukuki süreç başlatacağız'

Şile'de kaza yapan kurtarma botunun kaptanı Cemil Özben'in yakını Hasan Basri Özben, sorumlular hakkında hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şile'de dün yaşanan kazanın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarına dün akşam saatlerinde ara verilmiş, bu sabah erken saatlerde yeniden başlanmıştı. Yapılan çalışmalarda kurtarma botunun kaptanı Cemil Özben'in cesedine ulaşılmıştı. Özben'in cesedi, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Özben'in yakını Hasan Basri Özben, ?Bir gün önce akşam beraberdik. İşe başlaması için iş yerinden telefon geldi. Gitmek istemiyordu. ?Emekliyim benim için sorun değil ama o çocuklar çıkmazsa benden savunma isterler' dedi. Saat 03.30 gibi gitti. Hava çok kötüydü. Oradaki balıkçılar ?bu havada buradan botu çıkarmak cinayettir' dedi. Olay esnasında Mehmet diye bir arkadaşımız var, 4-5 kez onlar da çıkmış ama yapamayacaklarını anlayınca geri dönmüş. Mehmet sonra Cemil'lerle birlikte kurtarmaya gitti. Tekne kayalara çarpıp parçalanmadan önce o çocuk sancak tarafındaki camdan fırlıyor o kurtuldu ve Cemil kaptanın şoka girdiğini, sorun çıkmaması için makineyi stop ettirdiğini söyledi? diye konuştu.

Olayla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını belirten Özben, ?Kazanın nedeni, makinelerin stop ettikten sonra çalışmaması. Olay olduktan sonra ne karadan en de denizden açıklama yapılmadı. Bunlar insan canı kurtarmaya gidiyorlardı. Oradaki istasyondaki kaptanın ifadesinde, bu botlarla kazazedelerin yanına 8 saatte gidebileceğini söyledi. Ve alma imkanının olmadığını söyledi. Peki orada bu botu o mesafeye gönderiyorsun da kendi personelini nasıl ölüme gönderiyorsun, neden başka bir bot daha göndermiyorsun? Evet bot dayanıklı ama sığ sulara girince makine bitti. Onlara yardıma giden balıkçı da hayatını kaybetti ve onu da bulamadık. Uzun süre direndi. Eniştem kayalıkların arasında kaldı. Bu camiayla ben de iç içeyim. Şu soruma cevap istiyorum. Madem bu havada bu botlar çıkabiliyor, neden diğer botlar da çıkıp yardım etmedi?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber