Fazla gayrimenkul eğitimde kullanılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Babacan, SPK Kanunu Tasarısı'nın yasalaşmasının ardından, İMKB'nin fazla gayrimenkulünün eğitim amaçlı kullanılacağını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de önerge üzerinde konuşurken, Meclis'in içtüzüğe uygun çalışmadığını, Türkiye'de hukukun gereğinin yerine getirilmediğini savundu. Genç, ''Taner Yıldız'ın arabasını köpeklerle aradılar. Putin geldi, bir yemek bile yemedi, arabasını bile Rusya'dan getirdi. Bu sizlere bir şey anlatmıyor mu'' dedi.

Genç'in ''Erdoğan şımarıklığını sizden alıyor'' sözlerine Başkanvekili Yakut, ''Şımarık diyemezsiniz, Başbakan'a şımarık diyemezsin. Lütfen sözlerinizi düzeltin'' diyerek uyardı.

AK Parti milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine Genç, ''Ne diyorsunuz, şımarık değil mi? Kanun, hukuk tanıyor mu? Memlekette hukuk var mı? Memlekette Anayasa mı bıraktınız, hepsini ayaklar altına aldınız'' dedi.

İMKB'nin fazla gayrimenkulü, eğitim amaçlı kullanılacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, tasarının yasalaşmasıyla SPK'nın gayrimenkullerinin SPK'ya, İMKB'nin gayrimenkullerinin İMKB'ye verileceğini, diğer mülklerin eğitim amaçlı kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edileceğini bildirdi. Babacan, önergeyle, tasarıda bu yönde bir düzenleme yapmak istediklerini ifade etti.

İMKB'nin nakit fazlasının şimdiye kadar eğitim amaçlı kullanıldığını belirten Babacan, yeni yapılanmada da fazla gayrimenkullerin yine eğitim amaçlı kullanılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber