Balıkesir Belediyesi operasyonu

Cumhuriyet savcısı, belediye operasyonunda mahkemenin serbest bıraktığı 21 kişi için itirazda bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Belediyesine düzenlenen operasyonla ilgili adli makamlara teslim edildikten sonra savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan 21 kişi hakkında savcılık tarafından bir üst mahkemeye itirazda bulunulduğu öğrenildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Kasım Cuma sabahı Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin Balıkesir Belediyesine düzenlediği operasyonda ikisi belediye başkan yardımcısı, imar ve şehircilik müdürü, zabıta müdürü ve bazı siviller ile MHP Merkez İlçe Başkanı ve işadamlarının da aralarında bulunduğu toplam 24 kişi şüpheli olarak adi makamlara teslim edilmişti. Savcılıkta yaklaşık 12 saat süren iadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle tamamı sorgu hakimliğine sevk edilen şüphelilerden sadece üçü tutuklanıp diğer 21 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bugün harekete geçen soruşturmayı yürüten Organize Suçlardan sorumlu Cumhuriyet Savcısı, mahkemenin serbest bırakma kararına itiraz etti. Bir üst mahkemeye yapılan itirazın sonucunda ikisi belediye başkan yardımcısı ile MHP Merkez İlçe Başkanı ve diğer 18 kişi hakkında nasıl bir tedbir uygulanacağı belli olacak. Savcının yaptığı itiraz üzerine serbest bırakılan 21 kişi veya içlerinden bazıları hakkında tutuklama karkarı çıkabileceği kaydedildi.

Bu arada, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, bu akşam yapılan meclis toplantısının sonunda basın mensuplarının savcılıın mahkemenin serbest bırakma kararına itirazını değerlendirdi. Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, "Evet, Cumhuriyet Savcısının bugün serbest bırakılmalarla ilgili itirazda bulunduğunu öğrendik. Hayırlısı olsun, söyleyecek pek birşey yok. Hep birlikte bekleyip göreceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber