Bakan Aydın: İzmir'in yaraları sarılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2005 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'de 17 Ekim Pazartesi gününden itibaren meydana gelen depremlerde zarar gören vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi ve rahat ettirilmeleri için gereken tedbirlerin hemen alınacağını söyledi.

Aydın, İzmir Valisi Köksal'ı makamında ziyaret ederek, bilgi aldı. Kendisinin Başbakan Erdoğan ile Pakistan'da olduğunu ve sabaha karşı Ankara'ya geldiğini belirten Aydın, "Gönlümüz burada kaldı. Devamlı temas halinde olup, saat saat bilgi aldık" dedi.
Sel ve kasırga gibi afetlerin tahmin edilebileceğini, ancak depremin tahminin zor olduğunu ifade eden Aydın, İzmir'in küçük depremlere alışkın olduğunu belirtti. "İnşallah büyüğü olmaz" diyen Aydın şöyle konuştu:

"Vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi hükümet için zorluk teşkil etmeyecektir. Vatandaşlarımızın sıkıntısının giderilmesi ve rahat ettirilmesi için gereken tedbirleri hemen alacağız. Kış gelmeden önce arzu edilen talepler yerine getirilir. Kimsenin endişesi olmasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim gibi deprem kuşağındaki illerin dikkatli olması gerekiyor. Evlerimizi belli standartlara göre yapmamız gerekiyor.

Bu depremler aslında korkulacak deprem değil. Yapıyı sağlam tutmazsanız küçük depremler bile korkutur. Deprem kuşağında olan ve olmayan yerlerde binaları sağlam tutmamız lazım. Binaları sağlam yaparsak, kurtarma anında ulaşılabilmeyi düşünerek şehirlerimizin planını ve programlarımızı yaparsak bu tip şeylere karşı daha hazırlıklı oluruz."

VALİ KÖKSAL'IN KONUŞMASI

Vali Oğuz Kağan Köksal da 17 Ekim'den itibaren meydana gelen depremlerle ilgili Bakan Aydın'a bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber