Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'teki yoğun hafta, 25 Ekim Salı günü başlayacak. Genel Kurul'da, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Galataport ve Kuşadası Limanı ihaleleri ile Tüpraş'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışında, "ihaleye fesat karıştırdıkları, görevi kötüye kullandıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları" gerekçesiyle verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Daha sonra, Anayasa'nın 5 maddesinde değişiklik öngören teklif ele alınarak, ilk tur oylamalar yapılacak. Teklif, yeni bütçe kapsamı doğrultusunda Anayasa'nın ilgili maddelerinde değişiklik içeriyor. Genel Kurul, iftardan sonra da mesaisine devam edecek ve saat 24.00'e kadar çalışacak.

TBMM Genel Kurulu'nda 26 Ekim Çarşamba ve 27 Ekim Perşembe günü Kamu Alacaklarının Tahsili ve Terkine İlişkin Yasa Tasarısı ele alınacak. Genel Kurul, her iki gün de 13.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Meclis, bu hafta 28 Ekim Cuma günü de çalışmaya devam edecek. Anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması için 14.00'te toplanacak Genel Kurul, görüşmelerin bitimine kadar çalışmalarını sürdürecek.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2006 yılı bütçesini, 28 Ekim Cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak. Bütçenin görüşülmesine, Ramazan Bayramı'ndan sonra başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber