Van'a giden bazı rektörler İstanbul'a döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2005 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a destek vermek amacıyla Van'a giden bazı rektörler İstanbul'a döndüler.

THY'nin tarifeli uçağıyla Van'dan İstanbul'a dönen rektörlerden Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunç Erem, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Van'a çok olumlu bir seyahat gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

?Bunu yapmak zorundaydık. Bu bizim görevimizdi. Bunu vicdanen yapmak zorundaydık. Çünkü Yücel Aşkın bir rektör ve bizim arkadaşımız. Dolayısıyla böyle bir rektörün tutuklanıp hapse atılması elbette ki takdir edilecek bir olay değil. Çok üzücü bir olay. Van'a ona destek vermek ve sahip çıktığımızı göstermek için gittik. Bizim yargıya karşı da hiçbir şeyimiz yok. Çok büyük saygımız var. Bu yargıya müdahalede değil. Bu, eğer bir belirsizlik, usulsüzlük varsa onunla ilgili bir konu.?

Van'da, Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın eşiyle de görüştüklerini kaydeden Prof. Dr. Erem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?huzursuzluk olmasın? şeklindeki sözlerini hatırlatarak, ?Hiç kimsenin huzursuzluk yaratmak gibi niyeti yok. Bilakis huzuru tesis etmeye çalışıyoruz, ama bu tutuklama olayı güzel bir olay değil. Kimse de bunun aksini iddia edemez. Bir rektörün hapse atılması, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şeydir? dedi.

Prof. Dr. Erem, ?rektörler olarak bundan sonra ne yapacakları?nın sorulması üzerine, ?Şimdiki halde ileriye dönük bir planımız yok, bekliyoruz. Bekliyoruz ki, hak yerini bulsun. Her şey yerine otursun. Huzur da yerine gelsin. Bütün isteğimiz huzurun olması. Herkes görevinin bilincinde. Birtakım itirazlarımız var, onların sonucunu bekleyeceğiz. Ona göre herhalde bir karar verilecektir. Olay çirkin bir olaydır? diye konuştu.

?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer hakkında YÖK Genel Kurulu'nun verdiği karara tepkisini nasıl değerlendirdiği? de sorulan Prof. Dr. Tunç Erem, her iki olayın aynı dönemde olmasını tesadüf olarak niteleyerek, ?Yorum yapmak istemiyorum. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Sayın Başbakan öyle takdir ediyorsa öyledir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber