Gerçekten olmuş mu dedirtecek fıkra gibi olaylar?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ekim 2005 01:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

FIKRA GİBİ OLAYLAR

Yurdum insanı neler yapmış neler. Erol Elmas, Parantez yayınlarından çıkan kitabında Ülkemizde yaşanmış binlerce komik ama gerçek olayı anlatmış. Sizi güldürecek ve gerçekten bu olmuş mu dedirtecek olaylardan bir kaçı şöyle:

HELİKOPTER YUMURTASI

Haluk, askerliğini Doğu'da yapmış. . Bir gün, operasyondaki askere yiyecek taşıyan askeri helikopter, kuş uçmaz, kervan geçmez bir mezraya inmiş. Helikopteri gören mezradakiler sağa sola kaçışınca komutan, bunlardan biri yanına çağırıp sormuş:

"Niye kaçtınız?"
"Gomiten, aha şu kuştan korkmişizdir. "

"Yahu, o kuş değil, helikopter!"

Komutanın sıcak tavrı üzerine, mezradakiler helikopteri daha yakından incelemeye başlamışlar. Derken, komutan bir jest yapmış. Askerlerden helikopterdeki bir kasa portakalı köylüye dağıtmalarını istemiş. Mezradakiler, ilk kez gördükleri portakalı ellerine almışlar, koklamışlar, mıncıklamışlar ve ne olduğunu bir türlü anlamamışlar. Köylülerden biri komutanla sohbet eden arkadaşına sormuş:

"Ula bu nedir?"
Diğer köylü bir bilgiç edasında cevap vermiş:
"Tüh cahal... O helikopter yumurtasıdır!"

(Hürriyet Gazetesi 21. 01. 2000)


İDARE EDERİM ABLA

Yolcu: Kars'a yer var mı?

THY: Maalesef yok efendim.

Yolcu: Arada bir yerde falan yok mu, askeriz de.

(Hürriyet Gazetesi 14. 03. 2001)


ASKER MİLLETİZ

THY: İndirim belgeniz var mı?
Yolcu: Var komutanım

(Hürriyet Gazetesi 14. 03. 2001)


NE SİNİRLİ MİLLETİZ

Gaziantep'te iki koyun bir evin önündeki inşaat kumunu dağıttı. Koyun sahibi aile ile kum sahibi aile arasında çıkan kavgada iki aileden 5 kişi öldü.

(Sabah Gazetesi 21. 06. 2001)


CENAZELER HAREKET ETTİ

Merkez-54:36

54:36- Dinliyorum merkez

Camide son durum nedir?

Cenazeler hareket etti, mezarlığa seyir halindeler!


HAVA YAĞIŞLI ZEMİN KURU

Merkez-59:45- (Trafik ekibi) Mevki ve yol durumunu bildirin.

Merkez, hava yağışlı, zemin kuru, yolda kalan araç yok.

Merkez-59:45- Yakın kanala geçin.

(Yakın, rölesiz kanala geçerler)

Merkez konuşuyor. Hava yağışlıysa, zemin nasıl kuru oluyor?

Biz anonsu yaparken tünelden geçiyorduk efendim.

(Hürriyet Gazetesi 22.02.2003)


ÇALAN KİM?

Faruk D. 'nin 34... ... . . plakalı 200 E Mersedes otomobili Çapa'daki evinin önünden çalındı. Aile telaşla polisi aradı: "O-tomobilimiz çalındı"diye. Ve karşıdan sakin bir ses : "Kim Çal-dı?"

(Milliyet Gazetesi 13. 01. 2002)


AYRINTILI İŞ KAZASI RAPORU

"Sayın şefim, iş kazası tutanağına da, 'Planlama Hatası' diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olay, aşağıdaki gibi olmuştur:

Bildiğiniz gibi ben, duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman, biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kilo olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmem gerekiyordu. Aşağı indim. Bir varil buldum ve sağlam ipi varile bağladım. Altıncı kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu aşağıda sağlam bir yere bağlayıp yeniden yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum ve aşağı indim. Bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte, kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmayayım? Ben 70 kiloyum. 250 kiloluk varil aşağı düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Yolun yarısında, dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarımda bu sırada kırıldı. Bu esnada, yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı, varil yukarı çıkmaya başladık ve yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiği bu sırada kırıldı. Can havliyle ipi bırakmayı akıl ettim. Başımı yukarı kaldırdığımda, boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm. Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım. "

(Akşam Gazetesi 27. 07. 1998)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber