AKP'yi sarsan yolsuzluk raporu

Haber Giriş : 24 Ekim 2005 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Milletvekili Tekin, inceledi, araştırdı, iki rapor oluşturdu. Partiyi sarsan raporlarda ilginç tespitler var: Teşkilatlarda didişme çok, ihale takipçiliği yapılıyor. Sen-ben kavgası arttı, vekil görmemiş köylüler var

AKP'DE teşkilatlar, yolsuzluk ve bakan çocukları hakkındaki iddialarla çalkalanıyor. Teşkilatlarda her geçen gün yolsuzluğun, ihale takipçiliğin arttığı partililer tarafından hazırlanan raporlara da yansıdı. Partide ?sen-ben' kavgasının ve hırsın ön plana çıktığı raporlarda yeraldı. AKP Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşkilattaki sıkıntılarla ilgili iki rapor sunarken dikkat çekici tespitlerde bulundu. Tekin, ilk raporunu Kızılcahamam Kampı'nda, diğerini de geçen hafta iftar yemeğinde verdi.

İhale takipçiliği arttı

Raporlarda, vatandaşın belediye ve teşkilattan şikâyet ettiği belirtilerek, ?3 Kasım'dan bu yana teşkilatlardaki yolsuzluk iddiaları artıyor. İhale takipçiliğinde artış var? denildi. Hırs ve çıkar kavgasının hakim olduğuna, günü kurtarmak için çalışıldığına işaret edilen raporda, ?Vatandaşın buna tahammülü yok? ifadesi yer aldı.

Kadrolar çok kalabalık

Teşkilatların yeniden gözden geçirilmesini isteyen Tekin, ?Kadrolar çok kalabalık. Sayı ve kalite yönünden yeni bir değerlendirme yapılmalıdır. Vatandaşın yüzüne kapılar kapanıyor. Belediyecilik bir iki fıskiye yapmak değil. Kanalizasyon suları, içme sularına karışıyor? dedi.

Sen-ben kavgası

Kadın Kolları'nın da yeniden gözden geçirilmesini isteyen Tekin, ?Diyalog kopukluğu var. Proje üretmiyorlar. Sen-ben kavgası yaparak, birbirleriyle didişiyorlar? diye yakındı.

Raporda, bakanların, yöneticilerin resmi plakalı arabaları özel işlerinde kullanmaları da şikayet edildi. Vatandaşın bundan çok rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Tekin, ?Ben, vatandaşın arasında dolaşıyorum. Bana, ?niye bu arabalar çocukların okula götürülmesi gibi işlerde kullanılıyor' diye soruyorlar? dedi.

?Bakanlar değişsin?

Raporda, bakan çocukları hakkındaki iddialardan dolayı vatandaşların çok rahatsız olduğu da belirtilerek, ?Bakanlar, çocukları ile gündeme gelmemeli. Vatandaş, verilen cevapları hiç inandırıcı bulmuyor. ?Niye, bu bakanlar değişmiyor' diye soruyorlar. Bu bakanların değişmesini istiyorlar? denildi.

?Su istemeye utandım?

Rapora göre, köylerde yol ve içme suyu sıkıntısı var. İçme suyu hayvanların yardımı ile taşınıyor. Kanalizasyon suyu, içme suyuna karışıyor. Sağlık ocaklarında hemşire, ebe yok. Elektrik direkleri çürümüş. Köylünün okulu yok. Çiftçi gergin. Köylü, mazot ve gübre fiyatlarının yüksekliğinden şikâyetçi.

İmamoğlu İlçesi Sayca Köyü'nde aylardır bir damla su akmadığının altını çizen Tekin, ?Bir bardak su isteyecektim, utandım? diye konuştu.

Siyasetçi görmeyen köylüler

Bazı köylere hiç devlet adamının uğramadığına dikkat çeken Tekin, ?Çocuğuna süt parası bulamayan insanlar var? dedi.

Birçok ilçe teşkilatının köylere gitmemesi konusunda kendisini uyardığını kaydeden Tekin, ?Ben uyarılara rağmen çiftçinin tepkisini ve öfkesini sandığa yansıtmamak için onların arasına girdim. Çiftçiden kaçarak kimse birşey elde edemez. Bu durumu biz, ilk önce bazı teşkilat mensuplarımıza öğretmeliyiz? ifadesini kullandı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber