Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğusunda görülen yağışlara ilave olarak, gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Marmara'nın batısının yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışların; Siirt, Batman, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin kıyılarında kuvvetli olmak üzere Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Ülkemizin batısında güney ve doğu yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Siirt, Batman, Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Bitlis, Hakkari ile Van ve Şırnak'ın yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, kuvvetli kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde, İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber