BUGİAD üyelerine UR-GE destekleri anlatıldı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği kapsamında proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan, yerel dinamiklerin harekete geçirilmesini sağlayarak ihracat seferberliğini başlatmayı hedefleyen UR-GE destekleri, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyelerine anlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Uzmanı Alper Kaya tarafından verilen eğitimde tebliğin genel hakları, sunduğu fırsatlar ve proje detayları anlattı. Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Hüsnü Çayhan da şu değerlendirmeyi yaptı: "UR-GE, UİB koordinatörlüğünde Ekonomi Bakanlığı'nın çalışması olan bir proje. Ülkemizin ve firmalarımızın atılım yapması için çok güzel bir fırsat. Projenin en can alıcı noktası firmalara beraber çalışmayı getirerek, ortak paylaşım sistemini geliştirmekte olması. BUGİAD olarak en kısa zamanda sektörlerimizde kümelenme ve proje çalışmalarına başlayacağımıza inanıyorum. Özellikle tekstil, otomotiv, metal- makine, enerji sektörlerinde bunu uygulayabiliriz diye düşünüyorum. UİB'e de uzman göndererek bilgilendirme yaptığı için teşekkür ediyoruz."

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ise UR-GE seminerinin önemine değindi. Seminerin üyeler için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Er, "UR-GE, üyelerimizin işbirliğine giderek ihracatına, dış ticaretine önemli katkı yapabilecek bir destek. Destek kapsamındaki kümelenmeyle, üyelerimiz arasındaki işbirliğini de artacak. Bu destekten en verimli şekilde faydalanma adına çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber