CHP Milletvekili Pavey'e 2012 İnsan Hakları Ödülü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komitesi Üyesi Şafak Pavey, İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından 2012 İnsan Hakları Ödülü'ne lâyık görüldü. Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, Pavey'i gerek BM'de gerekse TBMM'de insan haklarına yönelik çalışmalarından dolayı bu ödüle lâyık gördüklerini açıkladı.

Böyleanlamlı bir ödülle sorumluluğunun bir kat daha arttığını söyleyen Şafak Pavey de, ?Kentsel değerin üstüne kurduğunuz ödül, elbette her ödülün sahibini onurlandırdığı gibi beni de çok onurlandırdı. Ödüller, bir yandan sahiplerini onurlandırırken diğer yandan da daha fazla sorumluluk yükler. Ben de bu sorumluluk bilinciyle çok yeni dahil olduğum İzmir'in EXPO 2020 yarışında ödülü kilometre taşı olarak saymak istiyorum. Ne de olsa hiçbir gökyüzünü, hiçbir totoliter rejim hapsedemiyor.? dedi.

Konuşmaların sonunda Başkan Durak, Milletvekili Pavey'e ödülünü takdim etti. Daha sonra yaş kütüğüne Pavey'in ödülü de çakıldı ve adı İnsan Hakları Anıtı'na eklendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber