Samsun'da kuyudan kaçak su kullananlara ceza yağdı

DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, son 3 yıl içerisinde il genelinde kaçak su kuyusu açan ve sondaj işlemi yapan 136 kişiye idari para cezası uygulandığını belirterek, 40 adet su kuyusunu kapattıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Su İşleri(DSİ) 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan yaptığı açıklamada, il genelinde kaçak su kuyusu açanlara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeraltı sularının kullanımının 167 sayılı kanun ve ilgili yönetmeliklerle belirlendiğini söyleyen Pehlivan, "İzinsiz kuyu çalışmasının tespiti halinde (10 m'yi aşan kuyular) kuyu sahibi ve eğer açan sondajcı belirli ise sondajcı hakkında idari para cezası işlemi yapmak üzere kuyunun açıldığı yerin mülki amirine bildirimde bulunulmaktadır." dedi.

40 KUYU KAPATILDI

Kaçak su kuyusu açanlara idari para cezası uygulandıktan sonra söz konusu kuyunun DSİ nezdinde bir sakıncası yoksa Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi verildiğini söyleyen Bölge Müdürü Pehlivan, kuyunun kullanımında sakınca varsa kapatılması ile ilgili bildirimde bulunduklarını ifade etti. Kaçak su kuyusu açanları arazide yapılan çalışmalar yada kendilerine gelen ihbarlar sonucu tespit ettiklerini anlatan Pehlivan, "2010-2011 ve 2012 yıllarında kaçak su kuyusu açan ve sondaj işlemini yaptıkları belirlenen 136 kişiye idari para cezası uygulandı. 2011-2012 yıllarında olmamakla beraber daha öncesinde yaklaşık 40 adet kuyuda kapatma işlemi yapılmıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber