Elbistanlı firma bakanlık teşhirine karşı hukuki mücadele başlatacak

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşhir edilen firmalar arasında yer alan Elbistan Altınova Firması, Bakanlık tarafından yapılan teşhire itiraz etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerekli hukuki süreci başlattıklarını ifade eden firma, en az 6 defa denetlemeden geçtiklerini herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade etti.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde sağlıksız üretim yapan 25 firma bakanlık vasıtasıyla teşhir edilmişti. Açıklanan listede yer alan Elbistanlı Altınova Firması Sahibi Hüseyin Küpeli, tahlil konusunda belirli bir standart olması gerektiğini kaydetti. Halkın sağlığına zararlı bir maddeyi kullanmalarının olanaksız olduğunu belirten Küpeli, ?Biz açıldıktan sonra en az 6 defa denetlemeden geçtik. Tahliller yapıldı temiz çıktık. Kendi tesisimizde tahlil yapıyoruz. Eğer böyle bir sıkıntı olsa bu denetlemelerde ortaya çıkardı. Ayrıca tahlile itiraz ettik ve yeniden yapılmasını istedik. Hukuk mücadelesini de başlattık. Biz inanmıyoruz. Hala olaya şüpheyle yaklaşıyoruz. Ayrıca yıllardır hizmet veren, yatırım yapan, istihdam üreten firmalar tek bir tahlille tepe taklak edilmemeli? şeklinde konuştu.

Jelatin satanlar denetlenmeli

Jelatin'in genellikle kemik ve domuz derisinden elde edilen kıvam artırıcı bir madde olduğunu anlatan Küpeli, jelatin satışı yapan firmaların gerekli denetlemelerden geçip geçmediğini sordu. Küpeli şunları söyledi: ?Jelatin Türkiye'de bir çok üründe kullanılıyor. Farklı isimlerle. Biz kullanmadığımızı ifade ediyoruz. Ancak işin bir yanında da jelatin satan firmalar var. Madem bu madde zararlı neden toptan satılıyor? Devlet önce denetlerdi şimdi yapmıyor. Eğer denetlese kullanan firmalar gerçekten ortaya çıkar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber