Malatyalı işkadınları kadın siyasetçileri ziyaret etti

Malatya Aktif Kadınları Derneği (AKAD) Başkanı Mine Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık ve bazı kadın siyasetçileri ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKAD Başkanı Mine Karaca ve beraberindekiler, Türkiye'de Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 78. yıl dönümü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan kadın siyasetçilere ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile kahvaltıda bir araya gelen dernek yöneticileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Güldal Akşit ile AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, CHP Tekirdağ Milletvekili Malatyalı Candan Yüceer ve AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın'ı ziyaret etti. Dernek yöneticilerine AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da eşlik etti.

AKAD Başkanı Mine Karaca, ziyaretlerde dernek çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Bir yıl önce kurulduklarını anlatan Karaca, kısa sürede iş kadınlarının yoğun ilgisine mazhar olduklarını belirtti. Üyelerinin yüzde 95'inin iş kadını olduğunu vurgulayan Karaca, dernek olarak iş kadınları arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye'nin demokratik bir ortamda eğitim, kültür, sosyal alanda gelişmesine yardımcı olmayı amaçladıklarının altını çizen Karaca, "İş hayatına atılan kadınların haklarını korumak, iş kadınları arasında birlik, beraberliği sağlamak, dayanışmayı artırmak, ortak paydalarda buluşarak sinerji oluşturmaya çalışıyoruz.? dedi.

Kadınlarına yönelik farklı etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Karaca, ?Üyelerimize yönelik kurslar, şehir içi ve dışı geziler, sanatsal aktiviteler, kültürel programlar düzenliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Kadınlar arasındaki dayanışmayı, sosyalleşmeyi artırmak amacıyla konferanslar organize ediyoruz. Bundan sonrada benzer çalışmalarla yolumuza devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise AKAD'ın bu anlamda Malatyalı kadınlar için çok önemli bir etki ve çekim alanı oluşturduğunu belirtti. Hükümet tarafından cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan sayıda yasal düzenlemenin son 10 yılda hayata geçtiğini vurgulayan Çalık, kadınların hiçbir korku ve tedirginlik duymadan yaşamın içine daha çok katılabilmeleri için şartları iyileştirilmiş bir toplum zeminine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Çalık, referandumla oylanan kadınlar için pozitif ayrımcılık getiren anayasa değişikliğinin bu anlamda Türkiye adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber