Zafer Havalimanı'nı hareketlendirmek için kargo uçuşları yapılacak

Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illerine hitabeden bölgesel Zafer Havalimanı'nda kargo taşımacılığı yapılması yönünde çalışma başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir dizi toplantı ve törenlere katıldı. Bakan Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de görüştüğünü belirterek, kargo taşımacılığı yapılması ve şehirlerden havalimanına yolcu taşıyacak hafif raylı sistemin kurulması için de güzergâhta etüt çalışması başlatıldığını söyledi.

Eroğlu, ?Sadece yolcu taşımacılığı yeterli değil zaten. Buradan kargo taşımacılığıyla ihracatı daha da geliştireceğiz. Kargo taşımacılığının yapılmaması için hiçbir engel yok. Göreceksiniz burada çok muazzam bir gelişme olacak.? dedi.

Bakan Eroğlu, potansiyele göre diğer illerden de seferler olabileceğini, Gaziantep'ten termal turizm için bir talep olduğunu ama bunun yolcu talebine göre belirlenecek bir konu olduğunu anlattı. Eroğlu, ?Diğer firmalarla da anlaşmalar yapılıyor. Yolcu oldukça, talep arttıkça yoğunluk da artacaktır. Özel sektörün de önü açıktır. Yolcu ne kadar çok olursa farklı şehirlere ve yurt dışında gidilecek havaalanı da o kadar çok olacaktır." diye konuştu.

" RAYLI SİSTEM İÇİN ETÜT ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Veysel Eroğlu, havalimanından hafif raylı sistem projesinin yapılması projeyle ilgili ön etüt çalışmalarına başladığını kaydetti. Projeyle ilgili tarih veremeyeceğini bildiren Eroğlu, "Bu bizim hemen söz verdiğimiz bir proje değil. Ben Devlet Demiryolları Genel Müdürü ile görüştüm. Onlar bu proje için ön etüt çalışmasına başladı. Ama şu an bir tarih bir söz vermiyorum.?

Eroğlu, yolcu sayısının hafif raylı sistemi karşılayacak konuma gelmesi durumunda projenin daha da netleşeceğini, Kütahya'dan havalimanına gelip, havalimanından da Afyonkarahisar'a gelecek hafif raylı bir sistemin yapılmasının zor olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber