Gümüşhane'de engellilere bilgisayar işletmenliği kursu

Gümüşhane Engelliler Deneği, SODES kapsamında yeni bir kurs daha başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile engellilere 'Bilgisayar İşletmenliği Kursu' verilerek meslek sahibi yapılması hedefleniyor.

Dernek Başkanı Mürsel Eryılmaz, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizde yaklaşık 2 bin engelli vatandaşımız var. Bunların yaklaşık olarak 300'ü düzenlediğimiz kurslara katılabilecek kapasitededir. Amacımız, SODES projeleri ile tüm engelli vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmaktır. Bu proje ikinci SODES projemizdir. Söz konusu projeler kapsamında üç kurs bitirilmiş olup, bu kurs dördüncüsüdür.

Bu proje ile okur - yazar olan engelli arkadaşlarımıza mesleki nitelik kazandırarak iş sahibi olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Buna ilaveten her kursiyere günlük 20 lira harçlık ödeniyor." dedi.

Bitirilen kurslardan sonra 12 engellinin kamu ve özel sektörde istihdam edildiğini hatırlatan Eryılmaz, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, sadece Engelliler Derneğinin değil herkesin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini vurguladı.

Eryılmaz, önümüzdeki Şubat ayında bitecek olan kursun ardından bir piknik organizasyonu ve ardından engelliler için bir gezi programı tertipleneceğini sözlerine ekledi. - Gümüşhane

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber