Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce, Karabük, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Van ve Hakkari çevrelerinin ise hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/saat), Marmara' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/saat), Marmara' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-75 yer yer 76-100 kg/metrekare) olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, ani sel, taşkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/saat), Marmara' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, vb.) ilgili ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber