2 günlük bebeğiyle hastanede rehin iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2005 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Devlet Hastanesi'nde doğum yapan bir kadının, ailesi hastane faturasını ödeyemediği için 2 gündür bebeğiyle birlikte hastanede rehin tutulduğu ileri sürüldü.

Seyyar satıcılık yaparak geçimini sürdüren Alaattin Çiftçi (28), eşi Fesiha Çiftçi'nin (30) 4 gün önce Mersin Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde 5. çocuğunu dünyaya getirdiğini belirterek, 2 gün önce taburcu edilmelerine rağmen hastane masraflarını ödeyemediği için eşi ve bebeğinin rehin tutulduğunu iddia etti.

Eşinin bir kız bebek dünyaya getirdiğini ifade eden Alattin Çiftçi, hastanedeki işlemlerinin bitmesine rağmen 317 YTL olan doğum masraflarını ödeyemediği için, karısı ve çocuğunu çıkaramadığını belirtti. Rehin gerekçesi olarak Yeşil Kart'ının vizesinin dolmasını gösteren hastane yönetiminden senet yapılmasını istediğini, ancak buna rağmen hastanenin senet yapmayarak henüz adını koymadıkları çocuğu ile eşini Mersin Devlet Hastanesi Doğum Polikliniği'nde rehin tuttuğunu öne süren Çiftçi, "Hırsızlık mı kapkaç mı yapalım? 317 YTL masrafımız var.

Her şey ille de parayla mı olacak? Bize başka bir devletin insanıymışız gibi davranıyorlar. Valiliğe çıktım, Sağlık Müdürlüğü'ne gittim. 'Bir şey yapamayız' dediler. Hastane başhekimi ise izine ayrılmış. Ne yaptıysam çocuğumla eşimi almayı başaramadım" dedi.

Pazarcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışırken iflas ettiğini söyleyen Çiftçi, eşi ve çocuğunun hastaneden çıkarılması için yetkililerden yardım istedi.Bu arada, Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mehmet Emin Uluğ ise, konudan haberdar olmadığını, bir yanlışlık olabileceğini, konuyu inceleyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber