MGK, Milli Güvenlik Siyaset belgesini onayladı

Haber Giriş : 24 Ekim 2005 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda Milli Güvenlik Siyaset belgesi onaylandı.

Milli Güvenlik Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantısı sona erdi. MGK, Milli Güvenlik Siyaset belgesi konusundaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verdi. Türkiye'nin AB'ye üyelik isteği ve kararlılığının yinelendiği toplantıda, görüşmelerde ulusal yararların gözetilmesinin önemi vurgulandı.

Toplantı sonrasında MGK Genel Sekreterliği'nden yayınlanan bildiride, ?toplantıda, AB ile müzakerelerin başlama tarihi olan 3 ekim 2005'e uzanan süreç ile sonraki gelişmelerin bir değerlendirmesi yapılmıştır' denildi.

Bildiride şu görüşlere de yer verildi: ?Su kaynaklarımızın etkin kullanılması amacıyla tarım alanlarının sulanması, şehirlerin ve sanayinin su gereksiniminin karşılanması, hidroelektrik üretiminde teknik ve ekonomik potansiyelin tümünün 2023 yılına kadar kullanılması için alınması gereken önlemlerle sınır aşan sular üzerindeki barajların bir an önce tamamlanması üzerinde durulmuş; Ayrıca, yeni Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi uygun bulunarak, bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir.''

Toplantıya Hilmi Güler de katıldı

Toplantının bir bölümüne saat 15.30'da Çankaya Köşkü'ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı. Toplantıya akşam verilen arada, Cumhurbaşkanı Sezer, MGK üyelerine iftar yemeği verdi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler yemeğin ardından Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Yemekten sonra da devam eden MGK'nın olağan toplantısı yaklaşık altı saat sürdü.

Toplantıda, iç ve dış gelişmeler değerlendirildi. Toplantıya, bu yılki Yüksek Askeri Şura'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Oramiral Yener Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Faruk Cömert ilk kez katıldı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber