Vadeli alışverişte özgeçmiş kontrolü geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, vadeli alışverişlerde riski azaltacak bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, karşılıksız çeklerin artış oranının çok yükseldiğine dikkati çekerek, vadeli alışverişlerde riski azaltacak bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptıkları çalışmada, vadeli mal almaya gelen kişinin bir şifresi olacağını, bu şifre ile malı satacak kişinin, alıcının negatif veya pozitif ticari işlem akışlarını 3 dakika görebilmelerini planladıklarını anlattı.

Bu sistemin TOBB'un talebi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Biz teknik altyapıyı hazırlamıştık. Bize verilen söz 'Kredi Kayıt Bürosu', yeni adıyla 'Risk Santralizasyon Merkezi' Türkiye Bankalar Birliği ile TOBB'a devredilecekti'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra bu talebe bankaların itiraz ettiğini ve bu taleplerinden vazgeçtiklerini hatırlattı.

Bu yılın sonu itibariyle bu sistemin uygulamaya geçmesini beklediklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, ''İnşallah bu yılın sonu itibariyle vadeli mal almak isteyenlerin müsaadesiyle, mal satmak isteyenlerin görebileceği bilgisayar ekranlarına o müşteri hakkındaki pozitif ve negatif listenin yer alacağı bir tablo çıkacak'' diye konuştu.

Bunun karşılıksız çeke tek başına bir çözüm olamayacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, vadeli alışverişlerde riski minimize edecek bir uygulama olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber