Görmez'in sözlerine Bakan Bozdağ'dan tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bekir Bozdağ, 2013 Bütçe görüşmelerinde Diyanet bütçesinin eleştirilmesinin ardından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in sözlerini eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 2013 Bütçe görüşmelerinde eleştirilen Diyanet bütçesi sonrası 'Başkanlığımızı, milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da yoktur' şeklinde açıklama yapan Görmez'in sözlerini Bekir Bozdağ'a sordu. İşte Meclis'teki o diyaloglar.

ELEŞTİRMEK TÜM VEKİLLERİN HAKKIDIR

Öğüt, Bozdağ'a "Cumhuriyetin ilk ve en önemli kurumlarından olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başındaki isim sayın Görmez'in, kurumun 2013 bütçesini eleştirenler için "Başkanlığımızı, milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da yoktur." sözlerini sarf ettiğini okuduk. Başta muhalefet olmak üzere bu Parlamento çatısı altındaki tüm vekillerin en tabii haklarından biri eleştirmek iken, Sayın Görmez nasıl olur da bir devlet memuru olarak kendisinde bu sözleri sarf etme hak ve haddini görmüştür. Bu konuda ne düşünmektesiniz?" diye sordu.

KASTI AŞAN AÇIKLAMA

Öğüt'ün sorusu üzerine Bozdağ, şu yanıtı verdi: "İşin doğrusu, Meclis'in Diyanet bütçesini eleştirmesi, değerlendirmesi doğal bir haktır, bunu herkes yapacaktır. "Daha iyi olsun" diyenler olacağı gibi "fazla" diyenler de olacaktır. Ben, Diyanet İşleri Başkanımızın bu açıklamasını kastı aşan bir açıklama olarak görüyorum işin doğrusu. Keşke öyle bir ifade kullanmasaydı ama kullanmış oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber